Bronse i nordisk ro-mesterskap

Del på Facebook

Bare halvannet år etter at Siri Tønnessen (17) bestemte seg for å satse på roing tok hun bronse i junior nordisk mesterskap i Danmark i juli. Om en måned kjemper hun om norgestittelen.

Siri Tønnessen (t.h) og Sigrid Nilsen krysser fingrene for at de blir Norgesmestere i slutten av september. Foto: Privat

– Det var ikke mange som hadde forventet at vi kom til å klare å kvalifisere oss til landslaget siden ingen av oss har holdt på med dette så veldig lenge. Det var stort å få lov til å representere Norge og ekstra kjekt at det gikk over all forventning, sier Siri.

Da hun var 15 år, altså for under to år siden, tok faren hennes Karl Martin Tønnessen henne med på roskolen i Stavanger Roklub. Siri ble hekta fra dag en og bestemte seg for å gi alt for idretten.

Funnet sin idrett

Flere ganger i uken trener Siri Tønnessen (t.h) og Sigrid Nilsen for å bli best i landet og det har allerede gitt resultater.

Hun begynte på toppidrettslinja på St. Svithun videregående skole og startet å trene to ganger daglig. Hverdagen bestod plutselig av trening, konkurranser og skole.

– Det var litt hardt i starten å skulle trene så mye, men jeg ble fort vant til det. Det er absolutt verdt det når det går så bra som i nordisk mesterskap. I tillegg er det veldig gøy, sier hun.

Når hun ikke konkurrerer med landslagsdraktene trener hun sammen med Stavanger Roklub.

– Det jeg liker aller best med denne klubben er det sosiale miljøet og alle turene vi får være med på, sier Siri.

På landslaget

Det var i mai Siri og venninnen Sigrid Nilsen fra Sandnes kvalifiserte seg til å delta på regattaen med landslagsdrakten på. Den unge idrettsutøveren forteller at hun følte på en stor mestringsfølelse da hun ble tatt ut til landslaget.

– Det var litt overraskende siden jeg ikke har holdt på så lenge, men veldig kjekt, sier hun.

To måneder senere sto jentene ved startstreken sammen med 12 andre båter i det åpne mesterskapet. Tre av dem fra Norge, og resten fra Sverige og Danmark.

– Det var ekstra kjekt at vi og en annen båt fra vår klubb klarte å kvalifisere oss til dobbelt sculler, sier hun.

Strålende fornøyd

Bare 10 sekunder bak Sverige og 18 sekunder bak Danmark rodde jentene i mål. Siri var fornøyd med egen prestasjon.

– Banen er kjent for å ha mye bølger og en del uro i seg. Vi var litt nervøs på forhånd, men fikk en del tips fra en gammel roer. Han fortalte hvordan vi burde legg opp løpet, at vi ikke måtte stresse hvis det kom bølger og at det ville roe seg de siste 1000 meterne, forklarer hun.

Tipsene kom godt med under regattaen. Begge foreldrene har også vært på landslaget i roing og har støttet og hjulpet henne på veien mot mesterskapet.

– Det var et utrolig sterkt løp mot båter som i år har vært med i blant annet EM, sier mor Hege Tønnessen.

Også trener Svein Olav Jonassen syntes jentene gjorde et sterkt løp.

– De lå litt bak de danske og svenske, men gjorde en bra figur og tok tredjeplassen. De gjorde det akkurat slik vi hadde forventet, sier han.

Lovende fremtid

Treneren forteller at Siri har vært en ivrig utøver fra dag én og trener mye både i skoletiden og på ettermiddagene.

– Du må trene mye for å bli flink i denne sporten. Siri har vært veldig ivrig og lagt mye tid og krefter i dette for å bli så god som det hun har blitt. I tillegg har hun to foreldre som hun slekter på, og som har vært på landslaget for mange år siden, sier han.

Nå er Siri og Sigrid godt i gang med å forberede seg til norgesmesterskap i Årungen i Akershus i slutten av September.

– Vi gleder oss og håper selvfølgelig på seier, sier Siri.

Treneren er optimistisk på det kommende mesterskapet.

– Hun har god sjanse til å bli norgesmester i både dobbelt sculler og dobbelt firer, sier Jonassen.