Trenger flere bøssebærere

Stian Tjensvold, leder for TV-aksjonen i Tasta bydel oppfordrer barn, voksne og eldre til å bli med på årets viktigste dugnad.
Del på Facebook

Hundre personer gikk med bøsser på Tasta for TV-aksjonen 2017 og i år trenger de like mange til årets aksjon 21. oktober.

Stian Tjensvold, leder for TV-aksjonen i Tasta bydel oppfordrer barn, voksne og eldre til å bli med på årets viktigste dugnad.

– Det er alltid vanskelig å få folk til å stille opp, men den aller største utfordringen er å nå ut til de som bor i bydelen. I fjor hang vi opp lapper i dagligvareforretninger og ringte til de som hadde vært med tidligere. Det hadde begrenset suksess, forklarer han.

Tjensvold sitter også i styret i Tasta bydelsutvalg og er medlem av partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger.

Nasjonal dugnad

I år går TV-aksjonens midler til Kirkens Bymisjon. De ønsker å bruke pengene til å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. TV-aksjonen skal skape 700.000 nye møter og gi flere mennesker et sårt trengt og livsviktig fellesskap.

Kirkens Bymisjon skal jobbe for at mennesker som oppholder seg i byene skal få dekket basisbehov som mat, en seng å sove i og toaletter. Akuttovernattinger skal gi de som trenger det aller mest et tørt, trygt og varmt sted å sove innendørs.

Kirkens Bymisjon satser på tre områder: Kom inn for natten, kom inn i hverdagslivet, kom inn i samfunnslivet.

– Vi håper du vil være med på verdens største dugnad for et varmere fellesskap søndag den 21. oktober, oppfordrer Ann Sesile Tekfeldt, fylkaksjonsleder i Rogaland i en pressemelding.

Du kan melde deg på via innsamlingsaksjonens hjemmeside.

Fjorårets resultat

I fjor ble det samlet inn 222 600 kroner i bydelen. Pengene gikk til Unicef som arbeider for å gi utdanning til barn som lever i områder med krig og konflikt.

– I år sikter vi enda høyere og håper vi klarer å samle inn 300 000 kroner fra Tasta, sier Tjensvold.

Han har selv gått med bøsser i mange år og synes det har vært givende og spennende å møte nye mennesker.

– Det er kjekt å se hvem som bor i nabolaget og dette er en fin mulighet til å bli kjent med nye, sier han.

Fokus på det sosiale

Alle som ønsker kan bli med, men er det barn må en far eller en mor gå i bakgrunnen.

– Vi har hatt eldre som har blitt med for å få en fin søndagstur, vennegjenger eller foreldre med små barn som ønsker å lære barna gleden ved å gjøre noe for andre. Hvis du har en spesiell gate du vil gå i er det bare å gi beskjed, sier han.

I år som i fjor lager Gabbas 60 liter med lapskaus til de frivillige som de kan forsyne seg av etter turen. Til dessert blir det kake. Maten blir servert både på Tastaveden skole og på bydelshuset på Tasta.

– Etter at ruten er gått vil vi ha fokus på det sosiale på to forskjellige steder i bydelen. Det pleier å være veldig kjekt, sier han.

Resultat for TV-aksjonen i 2017

Eiganes & Våland      kr. 364 000

Hillevåg                      kr. 232 550

Hinna                          kr. 345 600

Hundvåg                     kr. 162 800

Madla                         kr. 306 300

Storhaug                     kr. 150 300

Tasta                           kr. 222 600

 

Dette skal pengene gå til

  • Skape arbeidsplasser til mennesker som av ulike grunner faller utfor det ordinære arbeidslivet.
  • Etablere flere kaféer for folk med ruserfaring eller dårlig psykisk helse. Kaféene skal være et sted der alle kan oppleve fellesskap, spise næringsrik mat, få hvile og informasjon om andre deler av hjelpeapparatet.
  • Opprette utlånssentraler og utlån av fritidsutstyr slik at barn og unge kan delta på minst én fritidsaktivitet jevnlig.