Ny kjøpmann tar over Rema 1000

Etter at Kjetil Gryte tok over Rema 1000 på Tasta i juni har han tatt inn flere nye varer som kunder har etterspurt. Foto: Privat
Del på Facebook

I juni tok Kjetil Gryte over Rema 1000 på Tasta etter å ha arbeidet i butikkbransjen i flere tiår.

Etter at Kjetil Gryte tok over Rema 1000 på Tasta i juni har han tatt inn flere nye varer som kunder har etterspurt. Foto: Privat

 

– Det har vært en brå overgang å skulle bytte fra sport- til dagligvarebutikk, men samtidig veldig kjekt og lærerikt, sier Gryte.

Den nye kjøpmannen har arbeidet i butikk i 30 år og har alltid syntes at Rema-kjeden har vært spennende. Da han fikk tilbud om å drive egen butikk kunne han ikke si nei. Tidligere har han drevet Biltema på Forus og kommer fra jobben som varehussjef på XXL Forus.

– Jeg er glad for at jeg begynte rett før sommeren slik at jeg fikk noen rolige måneder til å sette meg inn i alt før høsten startet. Jeg har brukt mye tid på å bli kjent med stedet, de ansatte og ikke minst hilse på alle kundene, sier han.

Få endringer

Gryte stortrivdes fra dag én og gleder seg til alle er tilbake fra ferie. Selv er han fra Gausel og har arbeidet på Forus hele livet, men syntes nå det var på tiden å prøve et nytt område.

Etter å ha vært sjef i nesten to måneder har han ikke foretatt noen store endringer. Den faste gjengen som alltid har vært der fortsetter også til høsten.

– Vi har ryddet litt og prøvd å gjøre det enklere for folk å handle her. I tillegg har vi fylt opp med varer og det ser vi allerede nå at vi har fått mye igjen for. De som kommer hit handler ofte mer når de først er innom, sier han.

Nye merker og flere varer

Planen for høsten er å ha flere varer i butikken og ha tettere kontakt med kundene via sosiale medier.

– Hvis det er noe du savner og som finnes i Rema-systemet er det bare å gi beskjed så skal vi gjøre det vi kan for å få tak i det, sier han.

Kjøpmannen har allerede tatt inn flere produkter kunder har etterspurt nå i sommer som ulike fiskevarer, mer godteri og flere tørrvarer.

– Jeg håper alle som kommer hit vil trives. Målet vårt er å bli den hyggeligste og beste butikken for folk som bor på Tasta.

Ny eier i Dusavik

Også på Rema 1000 i Dusavik blir det endring av kjøpmann. I oktober tar Øyvind Pedersen over butikken. Han arbeider nå for samme kjede på Hundvåg.

De siste 30 årene er det Trygve Tvedt som har drevet akkurat den dagligvareforretningen, men i høst tar han over en annen i Sandnes.

– Det er et helt nytt og spennende prosjekt som jeg ikke kunne si nei til. Jeg ser stort potensiale med både lokalet, beliggenheten og at det skal bli en søndagsåpen butikk, sier Tvedt.

Han forteller at han trives godt i Dusavik, men at det nå passet bra å prøve noe nytt da barna har blitt større.