Du kan bli med på en annerledes ferie

Del på Facebook

En annerledes ferie der nysgjerrigheten pirres og utforsknings-mulighetene er mange. Det hele finner sted i naturskjønne omgivelser ved Dyrsnes natursenter.

På den måten innleder Line Husa, Ingunaya Myhre Larsen og Kajadilani Fiiksdal et skriv til Stavanger kommune. Det dreier seg om en annerledes ferie enn den man kanskje er vant til.

De tre personene ønsker å samarbeide med kommunen. I et brev skriver de blant annet at de ønsker et samarbeid med kommunen:

* For å synliggjøre Dyrsnes natursenter
Derfor håper vi at dere kan være med på å bruke deres kanaler for å markedsføre Kreativ ferie.

* Vi ser også mulighet for å stille våre tjenester til rådighet ved andre anledninger: Som et alternativt skoletilbud, teambuilding og å lage opplegg i samarbeid med andre aktører som har Dyrsnes som base.

– Kreativ ferie på Dyrsnes natursenter tar i bruk lek, kunstprosesser, filosofisk samtale og utendørsaktiviteter for å stimulere barnas fantasi, fellesskapsfølelse og selvtillit, samt gjøre dem med fortrolige med en rekke kunstuttrykk.

Gjennom ulike temaer skal fantasien trigges

– Disse temaene utforskes gjennom en rekke uttrykksformer, så som fysisk teater, bevegelse, musikk og visuelle uttrykk. Filosofiske samtaler stimulerer barna til å undre seg over opplevelsene, til åpenhet og refleksjon i samspill med andre. Naturen og de ulike atmosfærene som åpner seg i området rundt Dyrsnes vil aktivt bli brukt både til lek og utforsking, skriver de tre.

Forskjellig opplegg

De tre damene er utdannet innen forskjellige områder. Dermed blir også aktivitetene ulike de dagene aktiviteten er der. En dag kan se ut som dette:

– Vi starter dagen med turen til Dyrsnes, enten fra Tasta-siden ved parkeringsplassen eller fra Stokka-siden ved lille Stokkavann. Når vi kommer til Dyrsnes har vi en fellesøkt med bevegelse, musikk og samtale, der tema for dagen blir presentert. I etterkant vil vi jobbe i mindre grupper. Til lunsj serverer vi et måltid varm eller kald mat som lages på Dyrsnes. Etter gruppearbeid vil det være rom for videre utforsking enten inne eller ute. Til slutt samles vi ved bålet der det blir servert frukt og vi avrunder dagen med en deling av våre opplevelser.

 

Musikk, dans og mer

Gjennom uka er det meningen at barna skal ha deltatt på en rekke aktiviteter. Utdannelsen til de tre mødrene gjenspeiler noe av dette.

– Etter endt uke har barna vært gjennom ulike aktiviteter som: musikk, dans, teater, bilde skapning, land art, naturopplevelser og filosofiske samtaler. Vi runder av uken med en liten visning der vi deler noe fra prosessene vi har vært gjennom.

Nå har de tre sendt brev til kommunen for å informere om tilbudet de vil gi ved Stokkavannet, og de håper på god respons.