Har du hørt om SXSW ?

Fra SXSW 2017, der såpeboblene var sentralt i opptredene til Sturle Dagsland. Foto: Torstein Oliversen
Del på Facebook

Det kan faktisk være sånn at du ikke har det, men spør du de musikkinteresserte – da vet de det.

Fra SXSW 2017, der såpeboblene var sentralt i opptredene til Sturle
Dagsland.
Foto: Torstein Oliversen

– Beklager sent svar, men vi har vært litt opptatt den siste tiden, sier Sturle Dagsland til Tastavis.

Han glemte det rett og slett ut, men man er som regel tilgitt når man opplever travle tider – som Dagsland gjør. Det går nemlig nesten i ett for tiden med ulike sysler, men det dreier seg om musikk.

I Sovjetunionen

– Vi slapp nettopp vår nyeste singel «Yōkai», og har mye ny musikk som skal ut i 2018. Dette er musikk tatt opp i studioet vårt på Tasta, samt på auditivt unike steder rundt omkring i verden, som forlatte industriområder i Russland og tidligere marineskip fra Sovjetunionen i Øst-Europa, forteller han.

Men ikke bare der. På listen over steder og ting, og tang han har bedrevet fortsetter det nemlig med konsentrasjonsleir i Tyskland, sledeturer med ulvehunder på Grønland og besøk på fyrtårn i Nordsjøen.

– Utenom dette blir det mer, men jeg synes jo dette er kjekt. Jo mer, jo bedre – for dette fortsetter i samme tempo for resten av 2018.

Til Austin
For det aller meste tyder på et spennende 2018, hvor jobbene er flere. På festivaler i Europa og Asia, men også en avstikker til USA.

Sturle ble og
invitert til
arrangement
utenom festivalen, som her på en
«låvefest» i hagen til en av Austins velkjente
musikere.
Foto: Monica M. Oliversen

– Det er nok den største festivalen vi er på. SXSW 2018 er i år som i fjor en gedigen bransjefestival. I fjor var vi der også, det samme var Sløtface. Det er både en offisiell del, men også en uoffisiell del, forteller han.

Dagsland deltar, men det gjør også langt over 2000 andre band og artister. Det er en gigantisk festival, rett og slett.

– Dette blir et veldig spennende år, sier han.

Når man søker opp Dagsland på google, kommer det opp noen linjer. Musikere blir ofte satt i en eller annen bås. Dagsland er ikke satt i en bås, men flere. Indie, joik, folkemusikk, eksperimentell rock, verdensmusikk, pop, rap, ambient, alternativ rock, art rock, elektronika, elektronisk musikk, popmusikk og strupesang

I fjor var han også med på det som ofte kalles «Norges mest gratis festival», nemlig i Munkehagen på Eiganes. Vi skal heller ikke se bort ifra at han stiller der også til sommeren, den driftige unge mannen fra Tasta.

Dette er SXSW:

* Verdens største bransjefestival for musikk. Har også en interaktiv- og filmdel.

* Over 2000 band og artister spiller i den offisielle delen, nesten like mange uoffisielt

* I 2017 deltok 14 norske band/artister, blant annet Sløtface og Sturle Dagsland