Konsert med Tønes i Tasta kirke

Del på Facebook

Tønes har hatt konsert i Tasta kirken, og vi har fått tilsendt en slags anmeldelse av opplevelsen, fra Tasta menighet.

(Tekst: Inger Johanne Røyseland / Foto: Turid Helgeland)

Denne konserten har vært planlagt i lang tid, men avtalen med bookingbyrået var at vi måtte vente til 25.oktober med å annonsere konserten. Da var det akkurat tre uker til konsertdagen 16. november. Tasta menighet sitt ønske var å ha denne konserten i kirka sammen med bydelens innbyggere.  Kirka er for alle og det er ingen synlige eller usynlige trappetrinn eller terskler inn i Tasta kirke. Det var da også budskapet som ble presentert under åpningen før konserten. La oss bruke kirka vår!

Plakater, facebook-annonsering og lapper delt ut på Tastasenter og i postkasser, samt annonsering på Tastavis sin nettside og menighetens egen nettside har vært i bruk for å nå fram til dere.

Og for en fantastisk kveld det ble for de som fikk med seg arrangementet. Kirka var for anledningen gjort om til intimt konsertlokale, slik vi mener passer en konsert med Tønes best. Flott lyssetting og levende lys dannet rammen om konserten. Dyktige musikere som setter æren i at det skal være kvalitet var på plass tidlig for prøver. Rogaland må være stolt av denne så prisbelønnede, utrolig sympatiske fine artisten og hans faste musikere. Da dørene åpnet sto folk i kø for å komme inn.  Perlene kom på en snor, gammelt og nytt stoff i lett blanding. Fulgt opp av både artige og mer ettertenksomme observeringer. Ute kom og gikk noen enorme haglbyger, men det tror vi ikke publikum i salen la merke til i det hele tatt. De var fanget inn i en lun og fredelig atmosfære der de satt benket i kirken og humret med. Nydelig stemning som også firkløveret på scenen kommenterte etter konserten.

Det er vanskelig å trekke fram noen sanger spesielt, for alle har nok sine favoritter. Sangene fra siste CD, Sesong 4, trenger kanskje høres noen ganger for å fange opp budskapet, det er litt mer alvor der. Vi lar det være opp til den enkelte å velge.

Det ble stadig skiftet  hvilke instrumenter som ble brukt, men som Tønes selv sa om gitaren på bildet: «Den e eldre enn denna kjerko». Og la til at favorittgitaren er fra 1957, kjøpt fra en kar på Vigrestad.

Etter konserten stoppet mange igjen for en kopp kaffe og litt drøs. Det var mange smil og mange møtte kjentsfolk de ikke hadde sett på en stund. Akkurat som vi ønsket.

Vi la merke til at noen forlot kirka med rosa forklær med teksten ‘Sånn koga eg’ og andre var innom på kjøkkenet for å få en pose av søppelposerullen til å ha sin nyinnkjøpte venylplate i (måtte sikres mot hagl). Dette til tross for at Tønes selv utrykte litt betenkeligheter med å «selga någe i kjerko».

Så kjørte Frank (Tønes) Tønnesen hjem til Haua for å gjøre seg klar til julebordsesongen på Kulturhotellet i Sogndalstrand der han skal underholde sammen med Ingvar Hovland. «13 utsolgte hus, leste vi i Dalane Tidene» sa vi til han før han dro – og Frank parerte kjapt «men nå e dei ikkje så gysla store dei husan»….   Vi takker og bukker for en konsert som gjorde godt på alle måter.