«Tasta itte krigen» møtes på cafè – har 1300 medlemmer

De møtes en gang i uken, medlemmene «Tasta itte krigen» . Foto: Per Thime
Del på Facebook

«Tasta itte krigen» er en gruppe på Facebook som ble startet av Bjørn Reinskau. Interessen for gruppen har endt opp på cafè på Tastasenteret – til treff en gang i uken.

De møtes en gang i uken, medlemmene i «Tasta itte krigen» . Foto: Per Thime

 

TASTA SENTER: – Her snakker vi nesten om alt mellom himmel og jord, men ikke om politikk. Vi skal jo ha det kjekt, sier Bjørn Reinskau til Tastavis.

 Det er han som startet gruppen på Facebook. Den tidligere eieren og innehaver av Reinskau Cafè hadde ikke drømt om at gruppen skulle bli så populær som den er blitt.

Bjørn Reinskau startet gruppen på Facebook. Foto: Per Thime

 – Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg kom på å starte en slik gruppe. Jeg hadde vel egentlig et ønske om å komme i kontakt med noen folk jeg ikke hadde hørt i fra på en del år. Da opprettet jeg gruppen og målet var vel strengt tatt en 4-5 medlemmer, sier han der han sitter på onsdagstreffet på den nye Cafèen på senteret.

 Han er heller ikke alene om å være der. På treffet bydelsavisen er innom er det rundt tjue andre som har funnet veien. Flest damer forresten.

 – Dette er blitt fast for mange av oss. Her møter vi andre koselige folk fra Tasta som liker å drøse. Dette er faktisk ett at mine høydepunkt for hele uken, sier Anne Mai Neumann.

 Helt fra Vigrestad

Med nesten 1300 medlemmer er det en stor gruppe. Trolig en av de største på Tasta. Flere av medlemmene har bodd alle år i bydelen, mens andre er flyttet.

 – Jeg bor på Vigrestad, men jeg er innom de sosiale treffene her flere ganger i året, forteller hun.

De møtes en gang i uken, medlemmene «Tasta itte krigen» . Foto: Per Thime

 Hjemme på Vigrestad har hun også deltatt på sauebingo, men det er en annen historie, lot vi oss forteller.

 For det er mange historier som kommer opp rundt bordene, de som står på ei lang rekke inne på cafèen. På det meste har det vært nærmere 50 personer innom de tre timene det varer.

 – Noen av oss har hatt med oss gamle minnebøker fra skolen, eller andre ting vi hadde det kjekt med, sier Neumann.

 Historiene er mange, og flere av dem gode.

 – Men ikke alle egner seg på trykk, slår flere av damene rundt bordet fast.

 Bilder og fortellinger

Medlemmene av «Tasta itte krigen» har flere muligheter på siden. Det å dele bilder er noe av det kjekkeste mange gjør.

 – Det er hundrevis av bilder som er delt, og det er kjekt. Mye har forandret seg her i bydelen siden krigens dager. Selv sliter jeg med å finne et bilde fra de eldre dager da Reinskau var et samlingssted. Slike bilder skulle jeg gjerne sett, men folk løp ikke rundt med mobiltelefoner på den tiden, humrer Bjørn Reinskau.

 – Og dere har stadig plass til medlemmer?

 – Jøsses, ja. Vi har plass til alle som måtte ønske å være med. Da jeg startet gruppen så jeg ikke denne utviklingen komme. Det har tatt helt av, men alle som har lyst kan selvfølgelig melde seg inn, sier den utflytta tastabuen Reinskau.