Nytt fra bydelsutvalget: Ønsker mer lys i parken

Knut Maubach (Ap) etterlyser mer lys i parken bak Tasta Senter. Han tok saken opp i det forrige møtet i bydelsutvalget. FOTO: PER THIME
Del på Facebook

På baksiden av senteret på Tasta er det anlagt i flott park som brukes av flere både på dagtid og på kveldene. Nå etterlyser bydelsutvalget mer lys i området.

Knut Maubach (Ap) etterlyser mer lys i parken bak Tasta Senter. Han tok saken opp i det forrige møtet i bydelsutvalget. FOTO: PER THIME

– Dette er jo en aldeles nydelig park som brukes ofte, men som ikke er opplyst godt nok.

 Det forteller medlem i bydelsutvalget, Knut Maubach (Ap), til Tastavis. I slutten av august var det møte i utvalget og dette var en av sakene som var oppe.

 – Alle i bydelsutvalget er enige om at det er for lite lys enkelte steder i parken der folk ferdes. Vi har hatt en bra dialog med kommunen i sakens anledning, men vi vet ikke når det eventuelt blir mer lys, forteller han videre.

 I kommunens papirer går det fram at det er begrenset med midler kommunen har til slike ting hvert år. Ulike områder blir prioritert og området bak senteret står ikke nå på listen innen 2020. Første prioritet er et område ved Vannasen i år og til neste år, mens det er et annet område på Tasta som står som prioritet to. Her skal det settes opp belysning fra undergangen i Gjerdeveien og opp til toppen av Tastaveden.

 Måker rundt senteret

Oppe på møtet var også en sak som dreide seg om måker. Dem er det nemlig også en del av i parken. En av årsakene til det er søppel i ulike former som til dels flyter i området.

 – Daglig plukker jeg opp papir og rester etter matavfall her. Så lenge det finnes slike rester blir vi heller ikke kvitt måkene, sier Maubach.

 Derfor har han også hatt en prat med rektor på Tastarustå skole. En del av avfallet stammer fra elever som spiser i frimuttet.

 – Jeg hadde en god prat og er positiv til å informere skolens elever angående miljøadferd og plassere matrester i søppelkurver.