Optimisme og endringer på senteret

Det blir endringer i andre etasje på Tasta Senter. Foto: Per Thime
Del på Facebook

Tasta Senter kan vise til en økning i både omsetning og besøkende i 2016. I løpet av en drøy måned er også nye aktører klare for senteret, mens en annen har gitt seg.

Det blir endringer i andre etasje på Tasta Senter. Foto: Per Thime

KappAhl har allerede flyttet ut av lokalene de leide på senteret. I øyeblikket er det arbeider i lokalet, før Intersport flytter inn om ikke altfor lenge.

– KappAhl sa takk for seg, fordi leieavtalen de hadde var i ferd med å gå ut. Vi startet i høst med en runde hos leietakerne, og de var blant få som ikke ble med videre, sier senterleder Britt Iren Osmundsen til Tastavis.

Hun gleder seg over at de aller fleste er med videre – i det som blir det femte året for det stadig mer populære senteret.

– Vi er godt fornøyd med utviklingen vi har sett siden starten i 2012. Vi visste at det ville ta tid, for utbyggingen i området her var ikke ferdig. Nå ser vi stadig bedre resultater – og flere besøkende, forteller hun.

Britt Iren Osmundsen er senterleder på Tasta Senter. Foto: Per Thime

Økte omsetningen

Mens det er dårlige tider hos flere, i flere bransjer, går det bra for senteret på Tasta. I 2016 opplevde de vekst, både i besøkende og i omsetning.

– Vi har sett på tallene, og de viser en omsetning på 371 millioner kroner. Det er en vekst på 1,2 prosent i forhold til 2015. Det er vi godt fornøyd med når vi ser hvordan markedet og situasjonen er her i distriktet.

I løpet av våren kommer det nye aktører til senteret. Ennå jobbes det iherdig med å få etablert et vinmonopol, men dette skjer trolig ikke med det første. Det som er klart er at det er en annen aktør på vei inn dørene.

– Vi gleder oss til Europris skal komme på plass i våre lokaler i løpet av våren. Den butikken blir på rundt 1200 kvadratmeter og blir å finne i andre etasje – der hvor alle endringene kommer, forteller senterlederen.

Det betyr at andre butikker som allerede er i etasjen flytter til andre steder – i samme etasje. Også i kjelleren blir det endringer. Bilene skal fortsatt parkere der, men det blir også laget til en vaskehall for biler.

– Det vil si, fire vaskehaller som er selvbetjente er det vi snakker om her. Endringer og nye ting er alltid spennende og vi ser fram til 2017 med optimisme.