Derfor er det påfyll av masse her

Det er store mengder masse som er fylt på gården til Jan Eskeland. Foto: Per Thime
Del på Facebook

Tastavis har fått flere henvendelser om hvorfor det blir fylt på med masse på gården til Jan Eskeland. Hvis du vil, da kan du lese videre – for da kommer nemlig svaret.

Det er store mengder masse som er fylt på gården til Jan Eskeland. Foto: Per Thime

 

Arbeidet med tilkjøring av masse har pågått siden før jul på gården til Jan Eskeland på Tasta. Massen kommer fra arbeidene med E39 som bare er noen hundre meter unna. I tillegg hadde Risa AS også en del matjord fra et anlegg på Vagle de skulle ha bort.

Tastavis har fått flere henvendelser om hva dette er og skal bli. Blant annet er det fylt på store mengder underlagsmasse, og jord.

– Dette er så enkelt som at deler av den gamle søppelfyllingen synker i terrenget. Da Risa AS kom på banen og lurte på om jeg hadde behov for påfyll av masse gikk jeg i tenkeboksen, sier Eskeland til Tastavis.

Etter en runde med seg selv takket han ja da Risa kunne fylle på. I øyeblikket er det kjørt på over 8000 kubikk med matjord, mens det under der ligger mye mer fyllmasse.

Terrenget skal med andre ord fylles opp noen steder.

Tastavis fikk tips om at her kommer det en vei ingen vet om, men det stemmer ikke. Veien som anlegges skal ene og alene være en veistubbe som gården skal bruke.

– Nå blir både jeg og Risa AS fornøyd. De får kort vei med sin underlagsmasse og jeg får hevet terrenget litt, her i området hvor den tidligere søppelplassen lå.

PS! Mens Tastavis sjekket nettet fant vi også denne saken om den tidligere søppelplassen. Et innslag fra NRK`s Norge Rundt.

Klikk her – så kan du se det