«Bor» i ishallen

Del på Facebook

Karoline Pedersen er mer enn gjennomsnittlig opptatt av ishockey. Hun spiller, trener og ser ishockey flere ganger i uka. Hun kan også tenke seg å spille i utlandet.

img_3426

Hun ga seg på skøyteskolen da hun var snaut fem år gammel. Det var da trenerne fant ut de små skulle få utlevert ishockeykølle.

– Det var ikke så spennende, så jeg ga meg med ishockey da, men heldigvis ble det en midlertidig slutt, sier hun. Karoline Pedersen fra Tasta er nemlig en av stadig flere jenter som har funnet sin idrett, nemlig ishockey. Etter å ha testet ut både håndball, fotball og andre ting fant hun nemlig veien tilbake, til ishockey.

– Det angrer jeg ikke på. Dette er det jeg vil, trene, spille kamper og bli bedre. Det motiverer meg. Samtidig er det veldig sosialt, både med venner og når vi er ute og reiser.

12

Ut på tur

17-åringen får nemlig reist en del rundt, både her i landet, men også i andre land. Hun er nemlig så god  at hun representerer Norge – hun har flagget på brystet. Senest for noen uker siden var hun på tur, med A-landslaget.

– Det er klart at også jeg synes det er stort å representere landet, å spille med flagget på drakten. Vi var i begynnelsen av november i Budapest og spilte firenasjoners turnering mot Ungarn, Danmark og Frankrike. En bra opplevelse selv om det sportslig sett ikke var bra.

Nei, det ble tre strake tap for de norske jentene, og motstanderne er de samme som laget møter i VM i Østerrike neste år. Men, selv om det ble tap så er det kjekke turer.

– Vi er jo mye sammen, men stort sett er det hotellrom og ishaller vi ser, men en liten tur i Budapest fikk vi også tid til.

land

På to landslag

Karoline er utvilsomt et talent. A-landslag, men også U-18 landslaget. I tillegg kommer selvfølgelig seriespillet for Stavanger.

– Mye av livet mitt dreier seg om ishockey, forteller hun.

Det har hun rett i. Mens praten går i ishallen og hun ramser opp treningsmengder og kamper mister vi nesten tellingen i antall timer.

– Hehe!, men det blir altså tre ganger i uken med Wang Toppidrett, fire timer med damelaget og i tillegg kommer tiden utenom, med trening av is. Her snakker vi også om 7-8 timer.

Ellers er hun trener for et jentelag i gruppen 9-13 år.

– Jeg elsker å komme her i hallen. Her treffer jeg venner og har det kjekt. Det er sånn at jeg gleder meg til hver eneste trening, fortsetter hun.

Det er andre året Wang har ishockey på planen. Dette året er det ti jenter som har ishockey som fag. Det gir gode treninger for alle. Selv om skolen er det viktigste akkurat, ser hun også fremover. Hun er en jente med ambisjoner.

hockey-1

– Når jeg legger ned såpass mye tid er det klart det frister å få til noe enda større. College-hockey i USA hadde vært kjekt, men jeg må først se om jeg har en mulighet. Går ikke det, da står Sverige som en stor utfordring. Her er det flere norske spillere som gjør det bra, og nivået er en del høyere enn her hjemme, men jeg har jo tiden foran meg.

VM i Finland

I januar neste år spilles nytt mesterskap for U-18 landslaget. Da det samme laget nylig var i Finland, hadde Stavanger med hele ti spillere på laget.

– Jeg håper jo selvfølgelig at jeg blir tatt ut som en av spillerne, men det hadde vært en kjekk presang å få sånn noen dager før jul. Det er nemlig rundt jul forbundet tar ut spillerne til mesterskapet. Det hadde vært kjekt å få spille i det siste U-18 mesterskapet jeg kan, for i 2018 er jeg for gammel.

klubb

Når dette lese har hun sammen med sone lagvenninner i Stavanger nettopp spilt to doble kamper hjemme mot Hasle/Løren. Før kampene var Stavanger serieledere. Karoline Pedersen sto med seks mål og fem assist, før kampen. Det kan ha blitt flere poeng nå.

PS! Ishockeybildene er tatt av Trond Alfer og Bård Berntsen