Knepent tap mot seriefavorittene

Del på Facebook

Tastavarden var 23 sekunder unna å klare et poeng i serieåpningen i 3. divisjon. En svak start på andre omgang ødela mye for damene.

Tastavarden leverte en bra kamp, men tapte knepent mot Greipstad i serieåpningen. FOTO: PER THIME
Tastavarden leverte en bra kamp, men tapte knepent mot Greipstad i serieåpningen. FOTO: PER THIME

– Spiller vi sånn som dette, da skal det bli mye bra utover i sesongen. Det sa trener for Tastavarden, Thomas Edland til Tastavis etter at laget han tapte knepent, 24-25 mot favorittene i pulja, nemlig Greipstad.

ball3

I den første omgangen fulgte lagene hverandre tett. Verken hjemmelaget eller gjestene var oppe i mer enn et måls ledelse. Hjemmelaget viste mye bra spill og ledet store deler av omgangen.  REtter første omgang lå de imidlertid målet bak, 12-13.

Firer- blokken vår med Karine Tveit, Ingvild Hansen, Kathe Solberg og Vilde Kristensen fungerte meget godt i første omgang og vil klarte å frustrere Greipstad og kanskje ta dem litt på senga.
Jentene jobber for hverandre og løper og kriger for hverandre, menter trener Edland.

Svak start på andre omgang

Det hadde han rett i. Laget var fullt på høyde og kunne faktisk ledet etter de første 30 minuttene. Imidlertid ble det dog bommer, som heller skulle vært innenfor mål.

Andre omgang startet altså med å ligge målet bal Greipstad. Det skulle imidlertid bli mer.

ball6

For starten på de siste 30 minuttene var ikke bra for hjemmelaget. Tastavarden bommet, mens gjestene scoret – flere på rad. Greipstad var oppe i 13-17 ledelse før hjemmelaget fikk samlet seg og kom nærmere.

Faktisk så var det sånn at laget aldri gav opp, selv da de lå fire mål bak. Mål for mål spiste de seg inn i kampen igjen, til glede for de rundt 50 tilskuerne som hadde funnet veien til serieåpningen.

Det ble 21-21 og det ble ledelse 22-21 til hjemmelaget. Jentene var i ferdd med å snu hele oppgjøret. Det ble imidlertid tap, et av den sure sorten. Greipstad scoret nemlig vinnermålet og vant 25-24. Bare 20 sekunder før slutt bommet hjemmelaget på en gedigen sjanse.

ball4

Alt i alt, mer enn godkjent av hjemmelaget. Noe også treneren var enig i etter kampen.

I dag hadde jentene fortjent så mye mer, men resultattavla lyver ikke.  Vi kan ikke legge oss ned, nå er fokus inn mot Grane Arendal borte i neste runde hvor forberedelsene mot denne kampen begynner på første trening. Det er surt nå, men vi har all grunn til å være stolte over prestasjonen som vi serverer i dag, både for oss selv og gir publikum en god håndballkamp å se på.

toppscorer

Therese Høvik ble toppscorer for hjemmelaget med sine fem mål – alle på straffekast. Aller best hos hjemmelaget syntes vi likevel linjespiller Kathe Solberg var.