Seriestart for håndballdamene

Tastavarden er klare for å kjempe for poeng igjen. I helgen er det nemlig seriestart.
Del på Facebook

Forrige sesong ble Tastavarden nummer to i 3. divisjon for kvinner. Denne helgen er det seriestart for kvinnene, hjemme på Tasta.

Tastavarden er klare for å kjempe for poeng igjen. I helgen er det nemlig seriestart.
Tastavarden er klare for å kjempe for poeng igjen. I helgen er det nemlig seriestart.

 

– Det er alltid godt å komme i gang med sesongen. Trening er en ting, men det er serien vi har sett frem til i oppkjøringsperioden. Det forteller trener, Thomas Edland til Tastavis.

God bredde i stallen

Sesongens utgave av Tastavarden består av 18 spillere. Dermed er bredden laget stor. Riktignok er det forsvunnet noen spillere, men det er også kommet nye spillere til klubben.

14256468_10157365285170640_1990650535_n

– Vi har blant annet fått inn Hundvågs playmaker, Vilde Kristensen. Hun kommer til å tilføre oss noe nytt i spillet vårt, med sin spillestil på banen og i spillergruppa. I tillegg er det også unge spillere som vi tror skal ta et nytt steg. Forrige sesong fikk vi glede av Anne Berg, mens vi denne sesongen tror spillere som Julie Michalsen og keeper Maren Larsen kommer til å vise godt igjen, forteller treneren.

Sesongen blir tøff, blant annet fordi det rykket ned hele fem lag fra 2. divisjon. Det vil også føre til at nivået blir bedre.

– Det er bare kjekt med et tøft nivå. For vår del har vi sagt at vi skal gå for en plassering blant de fire beste. Jeg har en spillergruppe som liker å trene og som hele tiden ønsker å bli bedre. Det er et meget bra utgangspunkt for en god plassering.

Thomas Edland er trener for damene i Tastavarden. Søndag er det serieåpning.
Thomas Edland er trener for damene i Tastavarden. Søndag er det serieåpning.

Vanskelig serieåpning

Allerede i serieåpningen skal jentene får brynt seg skikkelig. Motstander søndag formiddag (klokken 11.30) er nemlig Greipstad. Et sterkt lag som forrige sesong ble vinner av serien.

– Vi har litt å revansjere der, for vi tapte nemlig begge kampene mot dem forrige sesong. Vi føler vi har fått trent godt i hele sommer, så nå kan bare serien begynne.

Tastavarden har også spilt noen treningskamper før serien starter. Hundvåg ble slått hele 36-24, mens Sandnes ble slått 23-22. Sistnevnte lag spiller i 2. divisjon mens Hundvåg spiller i samme divisjon og pulje som Tastavarden.

Det kan med andre ord være kjekt å legge turen innom Tastarustå Idrettshall førstkommende søndag – og til lagets andre kamper.