Ny hverdag venter for elevene på nytt skoletrinn

Del på Facebook

Overgangen fra barneskole til ungdomsskole venter for over 200 elever på Tasta. For å gjøre overgangen smidig har allerede elevene forberedt seg.

gruppe2

I godt og varmt sommervær fikk elevene som om kort tid forlater barnetrinnet et møte med ungdomstrinnet ved Tastaskolene. Siste dag i mai var det nemlig klart for en slags bli-kjent-dag for guttene og jentene. Det er blitt en god tradisjon for at elever skal bli kjent med nye klasse-venner, før de kommer inn i nytt klasserom med nye elever og lærere.

–       Dette er et opplegg vi har hatt i fem-seks år, og dette er noe elevene har noe igjen for, sier Finn Lea, rektor på Tastaveden skole til Tastavis.

I rundt 20 grader og solskinn var elevene innom sju ulike poster på Veden, det høyeste punktet på Tasta, med flott utsikt over store deler av byen. Det dreide seg blant annet om trillebåreløp, bondesjakk, hinderløype, lage heiarop og andre samarbeidsoppgaver. Alt for at elevene skal bli kjent med hverandre.

gruppe3

–       Endringen er jo også at det blir helt nye klasser å forholde seg til. Noen kjenner noen, mens andre må bli kjent med nye ansikter. Da er denne dagen viktig for oss, både for elever, men også for lærere, forteller Lea.

Mye nytt

Da Tastavis var innom på aktivitetsdagen strålte elevene. Aktivitetene gikk unna som de skulle. På sidelinjen sto Ivo, elev ved Byfjord skole. Han kunne ikke delta på alle aktiviteter.

–       Jeg har skadet ankel og menisk, i et gjerde, da jeg satt fast. Noe får jeg jo vært med på, forteller han.

Ivo er som andre spent på den nye skolehverdagen. Fra Byfjord til Tastaveden er det ikke langt, men det er nye utfordringer – og ikke minst er det snakk om ungdomsskolen.

Ivo er klar for å begynne på ungdomsskolen.
Ivo er klar for å begynne på ungdomsskolen.

–       Karakterer blir den største forskjellen fra barneskolen, og anmerkninger, sier han.

Selv ønsker han seg gode karakterer og ingen eller få anmerkninger. Han er spent på den nye hverdagen som venter til høsten.

–       Jeg har fått vite hvem som blir gående i den klassen jeg skal i. Noen kjenner jeg fra før, men det er også andre jeg ikke kjenner så mye til. Derfor er dette en flott anledning til å bli kjent med dem. En god start på forberedelsene til ungdomsskolen, mener han.

Forebyggende

Mens elevene på siste trinn på barneskolene holder på med sine aktiviteter er rektor Finn Lea rundt og sjekker ut de forskjellige postene. Han får med seg at det er mye latter og smil, men også forventninger hos de unge elevene fra bydelen.

–        Jeg er ikke i tvil om at dette har noe for seg. Dette er blant annet med å forebygge mobbing ved skolen. Allerede før skolen starter til høsten er elevene blitt noe kjent med hverandre.

Det er ikke bare elevene som blir kjent med hverandre. Ved skoler er det også nye lærere som kanskje aldri har vært ved den skolen de skal starte på.

LES MER I SOMMERENS SISTE UTGAVE FØR SOMMERFERIEN.