Husk kampen i kveld !

Faksimile fra Aftenbladet.
Del på Facebook

Klokken 18.00, på Modena-banen på Vardeneset. VBK-Viking i cupen. Bedre enn det kan det vel ikke bli?

Faksimile fra Aftenbladet.
Faksimile fra Aftenbladet.

 

Tiden går fort, eller gjør den det?

Det er 30 år siden VBK spilte mot Viking i en offisiell A-kamp. Det var ikke NM, men Rogalandscupen. Det var da den lokale cupen hadde status i det lokale fotballmiljøet. Den gang spilte VBK i lokalfotballens nedre sjikt, nemlig i 7. divisjon.

VBK hadde en god sesong og rykket opp til 6. divisjon. På grunn av divisjonsforskjellen ble laget tildelt flere straffespark før kampstart, ett for hver divisjon som skilte lagene. I tur og orden satte Ole Søyland, Ola Håland, Magne Halvorsen, Frode Hakestad og Øyvind Ellingsen bak Vikings keeper.

Det ble altså 5-0 ledelse til VBK før kampen var i gang. Etter hvert som kampen skred frem vant Viking, men ikke så enkelt. Bare sju minutter før full tid sto det nemlig 5-5.

Da dukket Egil Svendsen opp for gjestene. Han scora sitt andre mål og da vant Viking 6-5 foran 400 tilskuere på grusbanen i det som da het Tasta bydelsanlegg.

I kveld er det nye muligheter. Det kan være at målscorerne fra forrige møte er tilstede.

En av dem som var med, Helge Jørgensen, har gode minner.

– Ja, det er klart det var kjekt. Vi spilte i 7. divisjon og skulle møte Viking. Da var det jo sånn at Rogalandscupen var vår mulighet. Dette var 3. runde, og det å få spille foran såpass mye folk var spennende, sier han til Tastavis før kveldens kamp.

Jørgensen er fortsatt en sentral skikkelse i klubben, 30 år etter.

– Min oppgave i kveld blir å være speaker. Jeg skal lose folket gjennom kampen, informere om ymse ting. Jeg håper det blir mye folk, bra vær og en god kamp.