DDE og Plumbo til Landsbyfesten

Del på Facebook

Med et foreløpig billettsalg på 500 personer, tegner Landsbyfesten i Randaberg Arena å bli en suksess. Målet er 1500 mennesker når Plumbo varmer og opp og DDE er hovedingrediensen 30 april.

landsbyfesten
: Morten Andersen i A-live Produksjoner er snart klar for Landsbyfesten i Randaberg. DDE og Plumbo spiller opp dette året. FOTO: Per Thime

–        Det er litt for tidlig å si noe om hvor mye folk det blir, men forhåndssalget i år er bedre enn på samme tid i fjor.

Det forteller primus motor for Landsbyfesten, Morten Andersen i A-live Produksjoner til Tastavis.

Det er tredje gang Landsbyfesten arrangeres i Randaberg Arena. Det er med andre ord i ferd med å bli en fin tradisjon like over kommunegrensen.

–        Første året hadde vi litt problemer med lyden, det vil si at strømmen holdt ikke. Det kom 800 mennesker for å høre Bjørn Eidsvåg, Rita Eriksen og Vidar Johnsen, forteller Andersen.

Håper på 1500

Selv om det var problemer det første året, kom folk igjen i fjor. Da var det Smokie og Plumbo som sto på scenen. Sistnevnte band kjent for gode opptredener, blant annet her i distriktet.

–        Jeg snakket jo med mange som hadde vært på konsert i fjor. Jeg trodde folk i første omgang kom for å høre Smokie, men har blitt fortalt at det var Plubo de kom for. Derfor er de også med denne gang, forteller han.

DDE er imidlertid dette årets trekkplaster. Bandet er i dag omtrent like aktuelt som de var for 5-10 og 15 år siden.

–        Jeg har hatt gleden av å se dem flere ganger, og når man er på konsert med trønderne, da vet vi det blir bra. Derfor er jeg også optimist og tror vi skal selge de 1500 billettene vi ønsker.

Andersen er nemlig ikke opptatt av å vokse seg størst mulig med flest folk på sine konserter.

–        Jeg tenker kvalitet og at folk skal kunne ta dette som en slags stor venner-vennersfest. Du skal kunne sitte ved et langbord, eller være ute på gulvet og kose deg. Det er tanken bak denne festen – ikke det at vi nødvendigvis skal forsøke oss på de største artistene.

Folk fra hele distriktet

 Når man skriver lørdag 30 april vet Andersen at det kommer en del tilreisende, for å se både DDE og Plumbo. Det er ikke bare folk fra nærmiljøet som er invitert.

–        Både DDE og Plumbo har sine fans enten de kommer for å høre «Rompa m» eller «Møkkamann».  I fjor var det tilreisende til konsert fra langt utover fylkets grenser. Det regner vi også med denne gang. Folk tok med seg bobilen for å få med seg dette. Det fine er jo at de aller fleste går fornøyde hjem. Det satser vi også på denne gang.