SE BILDENE: Ble rundstjålet – politiet hadde ikke tid å komme

Del på Facebook

Da Hans Rist kom hjem til endevendt hus ringte han politiet. Svaret var at det ikke var kapasitet til å komme. Før det hadde tyver rasert boligen og stjålet for minst 150.000 kroner.

innbrudd 1– Det er nesten så jeg ikke trodde det da de ringte meg rundt klokken 18.30 fredag kveld.  Politiet hadde ikke folk å sende til adressen på Vardeneset. Jeg blir helt oppgitt og lurer på hva som måtte til for at de prioriterte dette, sier han til Tastavis.

innbrudd 2

Kom hjem 14.20

Det var like over klokken 14 fredag ettermiddag Rist kom hjem til boligen som ligger like nedenfor kirken på Vardeneset. Da han gikk inn døren møtte det han et syn han ikke likte.

– Nesten hele huset var endevendt – det så ikke ut i det hele tatt, forteller han.
Etter en runde fikk han samlet seg, ringte politiet før klokken var 14.30.
innbrudd 7
– Jeg hadde for det første trodd de skulle komme for å sikre seg eventuelle spor etter innbruddet, men skjedde ikke. De kom aldri.
Etter å ha gått gjennom huset for å få en oversikt slår han fast følgende:
– Det er borte ting som har en verdi på minst 150.000 kroner.
Da nevner han:
* Sølvvarer
* Gull
* Diamantring
* 4 mobiltelefoner
* Kamera
– Det pussige er at de ikke har vært interessert i 12 flasker konjakk som jeg hadde godt synlig i et skap.
Her kom tyven eller tyvene seg inn. ALLE BILDER: Hans Rist
Her kom tyven eller tyvene seg inn. ALLE BILDER: Hans Rist
Tyvene eller tyvene har kommet seg inn i huset fra baksiden. Vindu eller dører er ikke knust, men glasset er tatt ut.
– Jeg har snakket med flere av mine naboer, men ingen har sett noe mistenkelig i løpet av dagen, mens jeg var borte, fortsetter han.
I natt skal ikke familien sove hjemme. Det er det altfor mye rot til.
siste
– Her går det ikke an å være, det ser ikke ut i det hele tatt. Jeg trodde spor skulle sikres, men nå er jeg i gang med å rydde opp her, men vi sover hos datteren vår – i første omgang til lørdag, så får vi se.
Tastavis har forsøkt å ringe operasjonsleder i politiet, men har ikke fått svar.
– Jeg forstår godt at han er frustrert. I slike situasjoner er vi like frustrerte. Det er nok ikke bare han som ikke har blitt prioritert. Slik er det når det ikke er kapasitet. Dette er et politisk spørsmål, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Egil Karlsen. Han kom på jobb sent fredag kveld og leste en lang politilogg.

– Det står at det ble meldt om grovt innbrudd i Dusaviksvingen klokken 14.15. Klokken 14.22 var en bil på vei. Vi informerte ham om det. Klokken 14.30 fikk denne patruljen beskjed om å kjøre til et høyere prioritert oppdrag. Jeg kan ikke kommentere hva slags oppdrag dette var. Han purret klokken 16.30 og 16.55. Senere fikk han beskjed om at det ikke var kapasitet i dag.