Slår et slag for ungdommens aktivitetsnivå

Del på Facebook

IMG_0758WEB
Det blir løse hofter og høytaktivitetsnivå nå Jarle Johansen og resten av gjengen på Toppform starter opp dansegruppe for unge. De ønsker å motivere ungdommen ut av sofaen.

I kjelleren på toppform tjuvstarter en jentegjeng på ti stykker dansegruppen som
starter opp i februar. Instruktør Olga Khov (28) starter opp kalaset med å varme opp kroppen fra topp til tå til heftige toner.

Ut over breddeidretten
– Vi har sett at aktivitetsnivået blant en del ungdom går ned. På Toppform har vi drevet allsidig i alle år. Vi ønsker å favne om dem som ikke nødvendigvis er tiltrukket av for eksempel fotball, sier Jarle Johansen.

Jarle Johansen, Olga Khov og Lene Obrestad.
Jarle Johansen, Olga Khov og Lene Obrestad.

Khov, som har drevet med dans hele livet ser frem til å instruere i hip hop og street for elever i 4.- til 10.-klasse.
– Akkurat i dag skal vi kjøre igjennom samme program som vi kjører til vanlig. Men, når vi starter opp ungdomsgruppen vil det bli noe annerledes, sier hun. Det er litt blyge jenter som står og følger Khov sine bevegelser. Men, etter en sang eller to varmer de opp både kropp og sjel. Salen fylles med smil. Ut av høytalerne spilles hip hop fra tidlig 90-tallet. Olga Khov lever seg inn i musikken og dersom man skulle dømme hadde hun aldri gjort annet.
Et steg til høyre, klapp av hender, løse skuldre, et steg til venstre, klapp av hender.
– Come on girls! sier den engasjerte instruktøren.

Et samfunnsansvar
– Vi vet at aktivitet er viktig, og all aktivitet er god aktivitet, sier Johansen. Han mener initiativet er vår tids største fiende og at selv om de er komersielle aktører så føler de et ansvar for å legge til rette for barn, unge og voksne. At det skal være et bredt tilbud.
– Man skal kunne trene og samtidig ha det gøy, avslutter han.

En naturlig utvikling
Johansen har også tenkt på sin nærmeste nabo når han og resten av gjengen planla gruppen.
– Skateparken blir nesten vegg i vegg her. Street dans vil være en naturlig forlengelse av det som skjer der ute. Dersom dette kan være med på å skape et allsidig og godt miljø her på Tasta så har vi vunnet, sier han.
Han håper på god respons fra innbyggerne i bydelen. Dersom det virkelig slår an så ser de på mulighetene til å utvide alle-rede til høsten. Det blir popping, locking, kule rytmer og groovy musikk på Toppform fremover.

Av Susann Marthinsen