God utvikling for Tasta Senter

Del på Facebook

Tasta Senter hadde en trang start i 2012. Tre år senere peker pila rette veien. I år regner senterledelsen med en omsetning på 370 millioner kroner.
tasta 2a

AV: PER THIME

– Vi visste det ble bygget og skulle bygges veldig mye her i nærområdet. Is i magen var derfor et av stikkordene da senteret åpnet for over tre år siden, forteller senterleder Britt Iren
Osmundsen til Tastavis.
Julehandelen er for lengst kommet i gang ved senteret. Kundene kommer fra
nærområdet, men også fra
Randaberg, Rennesøy, Hundvåg og faktisk helt fra Egersund.
– Vi konkurrerer jo mot andre kjøpesenter, men utviklingen er vi fornøyd med. Om Tasta Senter er som dette om tre-fire år vet vi ikke, men nå er det dette folk
ønsker, sier Osmundsen.
tasta 4a
Ønsker vinmonopol
I senteret får man i dag det meste, men ikke alt. På Al Forno er det bevilling for øl og vin.
– Som alle andre kjøpesenter ønsker også vi oss et vinmonopol. Vi vet at det er etterspurt av kundene våre. For butikkene er det også positivt hvis det kommer, for det kan også trekke
andre kunder hit. Det er imidlertid usikkert om eller når det kommer et vinmonopol. Vi lever også bra uten i øyeblikket.
Senteret øker omsetningen år for år. Fra i fjor til i dag har ledelsen regnet sammen en økning på ti prosent i forhold til i fjor. Det vil når året skal gjøres opp bety en omsetning på 370 millioner kroner.
– Som det er nå er vi fornøyde, men vi skal også hele tiden utvikle oss. Nå har vi butikker og kjeder som fungerer, men det er ikke sikkert det er tilfelle om bare noen år.

Merker forandring
Selv om det meste i øyeblikket er positivt merker man også litt andre tider. Nedgangen i
næringslivet fører for noen til et annet handlemønster.
– Folk flest tenker seg om hva de bruker pengene til. På den måten merker vi det litt, men så langt virker julehandelen å ha kommet i gang.
For noen uker siden banket kunder på døren allerede
klokken kvart på sju om morgenen. Black Friday, det amerikanske konseptet som dette året tok
landet med storm, ble markert også på Tasta.
– Vi hadde den dagen en av
våre beste dager noensinne. Det var rett og slett trengsel for å komme inn, men det er jo
gjerne sånn når det markedsføres med gode tilbud, sier markeds-
koordinator Anne Grethe Flesjå.
I løpet av neste år står trolig et nytt tilbud klart også på Tasta. Flere kjøpesenter har det
allerede.
– Vi har jo satt av plass til vaskehall og rengjøring av biler i kjelleren. Dette håper vi å få på plass i løpet av våren neste år. Det er noen ting som skal på plass først, melder Osmundsen.
Når området ved kjøpesenteret er ferdig utbygd i 2018-2019 er det trolig flere forandringer, mest utenfor.
– Vi ser jo at det er en del å gå på utendørs, men om ikke lenge skal parken stå ferdig. Bare det vil føre til at det ser bedre ut. I tillegg skal det bygges ny barnehage omtrent vegg i vegg her. Joda, vi er fornøyd, men ser også frem til at all utbygging i området skal bli ferdig, avslutter de to.