Unge stjerner på skolen

Del på Facebook

DSC_0499De hadde øvd og øvd, elevene på 6- og 7. trinn på Vardenes skole. De markerte 70-tallet på ulike måter. I salen satt spente og forventningsfulle foreldre.

AV: PER THIME OG KJELL GABRIELSEN (FOTO)

Naturlig nok var det ikke elevene som vokste opp med det som ble presentert i aulaen på skolen i slutten av november, men en del av foreldrene hadde nok fått med se en del godbiter. Her var det nemlig tid for å markere 70-tallet. Tiden det bare var en eneste tv-kanal å velge mellom og musikken ble gitt ut på plate eller kassett.

Mange kjente
Utvalget var stort. Her var det hanket inn kjente artister som enten i sine glansdager sang, var skuespillerer, eller det var tv-serier. David Bowie, Baccara/Prima Vera, ”Lekestua” (barneprogram), Derrick, Rocky, Flåklypa, Star Wars, Mick Jagger og Pink Floyd, for å nevne noen av alle innslagene.
– Jeg var med i flere aktiviteter, blant annet Boney M, sier Mirjam Malam. Hun og alle de andre elevene hadde på seg tidsriktige kostymer fra det glade 70-tall.
Hun sa imidlertid ikke ja med en eneste gang.
– Først ble jeg spurt om jeg ville være med, og etter en liten runde med meg selv var jeg klar. Det angrer jeg ikke på. Dette var bare kjekt, selv om jeg aldri hadde hørt om Boney M, sier hun.
Mye, eller de fleste av kostymene var det Kari Melberg som hadde stått for. I tillegg hadde elevene selv vært delaktige med hekling og strikking av blant annet luer.
– Me, vi er nødt til å sende en stor takk til Kari Melberg. En fantastisk innsats har hun stått for, sier lærerne Henning Stava og Øyvind Steffensen til Tastavis.

DSC_0481
Mye øving i forkant
Det er ikke bare å ta på seg kostymer og ta seg opp på scenen når det skal være forestilling. Det vet både elever og lærere ved skolen.
– I forkant av de fire forestillingene var det lagt med et godt stykke med arbeid. Allerede tidlig i høst startet det, men de siste to ukene for forstillingene ble det mer målrettet, sier Stava.
Hele den siste uke ble all annen undervisning lagt bort. Maximilian Haugvaldstad, elev i 6A var en av dem som har kost seg.
– Dette har vært en kjekk opplevelse. Jeg deltok med flere ting, men aller kjekkest var nok delen med Star-Wars, forteller han.
Nå håper både elever og lærere at dette blir en tradisjon ved skolen. Årets oppsetning var den andre, så det er først hvis det blir neste år det er snakk om tradisjon.
– Tilbakemeldingene er så gode, og vi vet at skolekorpset har lyst å være med. Nå får vi sette oss ned og eventuelt snakke mer om dette, men det skal ikke stå på lysten, sier lærer Øyvind Steffensen.
I fjor var det Beatles-forestilling, dette året 70-tallet. Hvis det blir mer neste år – ligger det an til et annet tema. Sammen med korpset finner nok den driftige gjengen ut av det. Årets forestillinger er over – og det var vel utført.
DSC_0556
DSC_0574