Første spadestikk til ny skatepark ons. 9. des

Del på Facebook

A-90.1-003
Stavanger kommune starter nå byggingen av Norges største skatepark.

Onsdag den 9.12 kl. 12:15 vil leder av kommunalstyret for miljø og utbygging Per A. Thorbjørnsen ta første spadestikk som offisiell start på byggingen av første byggetrinn av parken.

Tasta skatepark vil når den står ferdig være Norges største skatepark. Første byggetrinn som bygges nå består av et flow/bowl-område i stedstøpt betong på ca. 800m2 og et street-område i granitt og betong på ca. 1900m2. I tillegg vil det i dette byggetrinn også etableres sitteplasser, gang/sykkelvei, parkering for biler og sykler samt vegetasjonsarealer som skjerming.

Første byggetrinn av skateparken skal stå ferdig til sommeren 2016, og planen er at NM i skating 2016 kommer til Stavanger og avholdes i anlegget.

Parken skal bygges på arealet mellom Gjerdeveien og kunstgressbanene på Vardeneset idrettspark der det tidligere har vert en skatepark i tre.
Toppform treningssenter AS er nærmeste nabo.

Skateklubben og totalentreprenør Stangeland Maskin AS stiller med folk, i tillegg stiller kommunen med leder av plan og prosjektseksjonen i Park og Vei Ingjerd Bratterud, SHA koordinator Jarle Vikingstad, kommunikasjonsrådgiver Ståle Madland Skjelderup samt undertegnede som er prosjektleder for parken.