Ribbeveggen er vår tribune

Mette Høgsand, Kjell Sverre Håland, Leidulv Klovning ønsker inderlig et tribuneanlegg.
Del på Facebook

Mette Høgsand, Kjell Sverre Håland, Leidulv Klovning ønsker inderlig et tribuneanlegg.

Ildsjeler i Tasta Håndballklubb har gått sammen for å gjøre tribuneanlegg i Tastahallen til en realitet.

Du har sikkert sett oppslagene. «Innbyggeriniativ Tribuneanlegg Tastahallen» står det i nesten alle butikker i bydelen.

Det er en vanlig dag i Tastahallen. Trening for J11 og J12 er i full gang på den 40 meter lange banen. Langs den ene veggen er det en lang ribbevegg. Det er Tasta håndball sitt svar på en tribune. Langs veggen står det tre mennesker som bruker sin fritid på klubben. Mette Høgsand, Kjell Sverre Håland, Leidulv Klovning.
– Vi elsker hallen vår, vi er langt ifra misfornøyd. Men, vi ønsker oss så inderlig et tribuneanlegg, sier Høgsand, som er styreleder i klubben.

300 underskrifter
Stavanger kommune har mange anlegg egnet for håndball. Dette er en håndballhall som blir benyttet av mange, håndballspillere, innfotball og gymnastikk. Det er mulig dette er grunnen til at de i løpet av kort tid ha klart å samle sammen over 300 underskrifter.
-Det er tydelig at dette er noe som betyr mye for mange, sier de engasjerte styremedlemmene i klubben.
Ifølge gjengen er kapasiteten sprengt i kommunen. Det er mange som ønsker å drive med idrett i Stavanger, og det er kamp om halltidene i Tasta Håndballklubb.
– Det rår ikke tvil om at dette er noe som vil komme godt med for nærmiljøet, sier Klovning.
Han har vært aktiv i håndballmiljøet siden han var ung og sporten er fortsatt en stor del av livet hans. Han kan huske tilbake til sin tid i Kvernevikhallen.
-Vi pleide å samles på tribunene utenom treningstid og se på de eldre spillerne. Det var naturlig å heie hverandre på kamp, slik er det ikke her, sier han.
Han tror ikke det er fordi det ikke er samhold i klubben, men at forholdene rett og slett ikke legger til rette for det.

Mellom fem og åtte millioner
Det nye tribunelanlegget har vært oppe til diskusjon i klubben i en årrekke. Det har aldri blitt en realitet. Sekretær og styremedlem Håland har nå tegnet et forslag de ønsker å fremme til kommunen.
– Det er ikke et prosjekt det er umulig å realisere. Slik det er lagt opp til nå vil dette koste mellom fem og åtte millioner å bygge dersom alt går etter planen. Da vil vi få møterom, kiosk og tribune, sier han.
Høgsand sier at de føler dette er siste brikken som må falle på plass før de skal føle en fullstendig tilhørighet til klubben.

Upopulær blandt konkurrentene
«Å nei, denne hallen hater jeg», har Klovning hørt da han har vært med på kamp i Tastahallen. Mangelen på tribune gjør at tilskuere må stå i to rader langs banen for å få med seg sine barns triumfer. De frykter for sikkerheten også under slike arrangement.
– Det går greit så lenge ungene er små, men etterhvert som de blir eldre blir skuddene også hardere, sier Klovning.

Innbyggerinitiativet har til nå 300 underskrifter og kan sende forlaget til kommunen. Men, de tror de kan samle enda flere.
-Vi vil ha listene fysisk til stede i hallen under alle kamper frem til jul. Alle som er bosatt i Stavanger kommune kan skrive under, sier Håland.
-Dersom innbyggerne i Tasta ønsker å støtte oss så ønsker vi oss mer enn et «like» på Facebook, selv om det betyr mye for oss også. Signér kampanjen! oppfordrer Høgsand.

Tekst/bilder:
Susann Marthinsen