Uslåelige jenter

Del på Facebook


Gjorde rent bord i årets sesong

Vardeneset BKs Jenter 13 kunne glise hele veien inn i garderoben etter at siste serierunde var unnagjort. Etter 6-0 seier i sesongavslutningen hadde de nemlig vunnet hver eneste kamp i serien.

Seksten fotballkamper – seksten seiere. Intet mindre enn en bragd. Onsdag 21. oktober spilte VBKs Jenter 13 sin siste kamp for sesongen. Klubbledelsen var tilstede. Kampen ble spilt på Vardeneset BKs hovedbane med lystavle, åpen kiosk og speaker på plass. Etter den solide seieren var det bare å finne frem gull-
hattene.

– Det er helt fantastisk. Jentene har vunnet alle seksten kampene denne sesongen. De kan bli det andre laget i Vardenesets historie som vinner en KM-finale, forteller lagleder Ann Kristin Snørteland.

Toppen av pallen var sikret
allerede for en måned siden, da det var klart at poengfangsten gjorde det umulig for neste lag på tabellen å hente dem inn. Den gangen ble det feiret med kake, ballonger og alkoholfri champagne på banen etter kampen.

Målet de satte seg før sesongen om å havne blant topp tre i første divisjon i årets sesong må kunne sies å ha blitt oppnådd med glans.

Samholdet er «hemmeligheten»
Snørteland er ikke i tvil om hva det er som gjør at nettopp deres lag spiller så god fotball.
Hun forteller at det er en gjeng med jenter med pågangsmot, som satser på fotballen for «alle penga».

– Jeg tror det er en veldig sammensveiset gjeng. De begynte da de var seks år gamle, og har hatt samme trener hele veien. Trenerne har selv spilt fotball og vet hva de gjør. Jentene er ivrige hver trening og kamp, og gir alltid hundre prosent, forteller hun.
Hun benytter også anledningen til å skryte godt av foreldrene og folk rundt laget, som ifølge henne har stilt opp hele veien inn.
– Det tok helt av i går. Vi har en fantastisk foreldregruppe i laget. Det er ikke mange som ikke stiller på kamp, verken hjemmekamper eller bortekamper, sier hun.
Jentene spiller finale i kretsmesterskapet mot Haugar
7. november i Randaberg Arena. De håper på at så mange som mulig vil ta turen for å være med å heie laget frem.

Tekst: Geir Arne løland