Ønsker seg smil under kronerulling

Disse jentene vil bare se smil når de selger eiendelene sine for å hjelpe flyktningene. Fra venstre: Malin Stokka, Thea Haugenes Gjøse, Frida Staveland og Marlin Dahl Larsen
Del på Facebook
Disse jentene vil bare se smil når de selger eiendelene sine for å hjelpe flyktningene. Fra venstre: Malin Stokka, Thea Haugenes Gjøse, Frida Staveland og Marlin Dahl Larsen

 

– Det hjelper oss å holde motet oppe når vi samler inn penger til flytningene dersom folk er hyggelige når de ser oss, sier Malin Stokka. Hun, Thea Haugenes Gjøse, Frida Staveland og Marlin Dahl Larsen har denne uken samlet inn penger for å hjelpe flyktningene. I morgen, lørdag, er de på plass igjen. Da bruker de helgen sin på å selge tingene sine utenfor Kiwi på Tasta.

– Vi tenkte at vi hadde en del ting hjemme, og at folk trenger det mer enn oss, sa Staveland.

Ideen kom da de samlet inn penger ved å selge frukt på skolen. Men, de synes ikke det var nok og ville bidra på fritiden også.

– Vi endte til slutt opp med over seks hundre kroner som vi gav til rektor, sa Larsen.

Måten de gjør det på er at de selger flere av sine egne eiendeler og lar kunden bestemme prisen.

– På den måten kan folk gi så mye de har råd til. Og så får de sjokolade med på kjøpet, sa Gjøse.

Samtlige av jentene synes det føltes godt å hjelpe. De 12 år gamle jentene har fått med seg flyktningkrisen gjennom skolen, nyhetene og sosiale medier.

Malin mener at vi i Norge gjør mye bra, men at vi kan bli enda flinkere. Vi har nok plass, er hennes beskjed.

– Det er kjekt at vi kan hjelpe andre som ikke har det så bra, siden vi har det så bra, supplerer Gjøse.

Ikke alle synes det var like beundringsverdig at jentene brukte fritiden sin på å gi videre.

– Alle trenger ikke gi penger, men det minste de kan gjøre er å være hyggelige når de ser oss. Det var flere som lo av oss når vi satt der, sier Stokka.

Selvfølgelig var ikke alle negative. Flere stoppet opp og støttet jentene. Om ikke med penger, så gav de smil og oppløftende ord.

– Ikke alle har på seg småmynter så vi vil bare at de skal vise at de bryr seg om de som ikke har det like bra som oss, avslutter Stokka.