Solgte armbånd for å hjelpe andre

Tiva Bjørnevik Brydøy (6) og nabojenta Eline Soma (8) laget armbånd for å samle inn penger til kreftforeningen. De synes det var fint å få hjelpe andre.
Del på Facebook

 

Tastajentene Eline Soma og Tiva Bjørnevik Brydøy solgte hjemmelagde armbånd til inntekt for Kreftforeningen i Rogaland. Responsen var overveldende.

Tekst/foto:
Susann Marthinsen

– Vi sto mellom Redd Barna og Kreftforeningen, men det ble til slutt kreftforeningen, sier jentene som sitter ved spisebordet til familien til Tiva Bjørnevik Brydøy (6).

Foran seg har de mange tusen strikk i alle regnbuens farger og litt til. Eline Soma (8) bor i nabolaget og de ungene jentene fra Tasta har allerede kjent hverandre i mange år. På bare en time klarte jentene å selge armbånd til 773,- til kreftforeningen i Rogaland. Som takk mottok de hvert sitt diplom og en buff.

– Det var mange som gav oss penger uten at de ville ha armbånd også, de sa de synes det var fint vi ville hjelpe folk med kreft, sier Eline.

– Kan vi fortelle det? spør Tiva venninnen sin.

– Hva da?
Tiva hvisker inn i øret til Eline.

– Ja, det var en dame som gav oss 100,- uten å ville ha et arm- bånd. Hun kjente noen som hadde dødd av kreft og ble veldig glad når hun så oss, sier Eline.

Gjorde utregningene selv

Armbåndene er av gummistrikk, og ifølge foreldrene har de høy produksjon fordi de liker håndarbeidet. Ideen om å selge armbåndene til inntekt for en veldedig organisasjon kom lenge etter at jentene hadde fylt opp rommene sine med de fargerike smykkene.

– Denne har jeg laget, sier Tiva og viser frem et nøkkelknippe. Hun er tydelig stolt over hva hun har fått tid med bare fingrene sine og noen bittesmå gummi- strikk.

Da jentene solgte armbånd kostet de 5, 10 og 15 kroner per stykk, avhengig av hva slags type armbånd det var.

– Vi tok i mot penger, men noen ganger måtte vi ha hjelp til å regne ut hvor mye de skulle ha tilbake. Men, vi gjorde det meste selv, sier Eline, som også hadde tegnet plakaten som de brukte da de sto utenfor Rimi på Tasta. Etter en time var de tomme armbånd, men produksjonen er allerede i gang igjen.

– Vi har lyst til å gjøre det igjen, sier Tiva mens hun setter på låsen på et armbånd hun laget mens intervjuet foregikk.

– Ja, det var veldig moro, også går det jo til en god sak. Men, det tar lang tid å lage så mange arm- bånd, sier Eline.

Når jentene ikke driver med håndarbeid er leker de med barbiedokker eller spiller fotball. Eller, for det meste spiller de fotball, sier de i kor.

Sine Bjørnevik, moren til Tiva, synes det er gøy å se hvor ivrige jentene er.

Moren til Tiva, Sine Bjørnevik sier at foreledrene er veldig stolte av jentene.

– De er så veldig ivrige og det er veldig kjekt at det de holder på med han brukes til et godt for- mål, sier hun.