Fiasko i Stavanger?

Del på Facebook

VIDEO: 53 minutter blokkering av svette Tour des Fjords-ryttere kan bli et grisetap for hele Stavanger.

KOMMENTAR:

Er det mulig å kødde så mye? Er det mulig å lage et hatforhold mellom sykister, gående og bilister en søndag ettermiddag i mai?

STENGT: Hit, men ikke lenger på 53 minutter.

Tour des Fjords 2015: Vi sto i kø i Hillevåg i 53 minutter – flere tusen av oss – søndag kveld. På vei til Viking stadion i Jåttåvågen. Vi hadde satt av god tid. Vi skulle se toppkampen i den øverste ligaen i Norge. Viking mot Vålerenga.

En gutt på seks gråt; han kom for sent til en bursdag han var invitert til. Mange kunne med mindre tålmodighet tydd til voldeligheter der og da, i den lange køen mot de som veivet med røde og gule flagg der fremme.

Vi så et seksitall ryttere pese forbi. De fire siste kom rolig 24 minutter etterpå. 950 mennesker ventet og ventet i kø der og da. I busser og privatbiler. To i gule vester snudde ryggen til alle. Tøft nok.

Er det mulig? Ja, i Stavanger er det det.

Madcon, du vet – kom ikke frem tidsnok. De er vant til å komme sent.

Inne på stadion ledet Vålerenga 2-0 da vi kom. I den ene seksjonen var det et gjeng med Viking-supportere som hadde flagg og ropte høyt.

[youtube id=»PvbTtPvVvxw» width=»620″ height=»360″]

Hva med å legge denne bilfrie dagen dere har lagt til september, til samme helg som dette Tour des Fjords, Stavanger kommune og dere som er opptatt av bilfrie dager?

Hallo, er det mulig?

Dere syklister: er det mulig at dere kan sykle sånn litt utenom hovedveiene i 2016, hvis dere blir ønsket tilbake; av enda flere?

Heia Viking. Litt lettere å heie på dere hvis tre tusen ekstra kommer på stadion når det er sykkelritt. Eller: kan dere legge neste års hjemmekamp til en annen helg, for å unngå krasj med svette folk på to hjul med hjelm og angst for å bli svartelistet i 2016?

Er det mulig?