Fantastisk fotball

UKENS KAMP: Tasta J11 - Vardeneset J11. FOTO: Bjørn Nibe.
Del på Facebook

UKENS KAMP: Tasta J11 – Vardeneset J11 3-2 (2-2)
Stemmen minibane, onsdsag 20. mai 2015.

UKENS KAMP: Tasta J11 – Vardeneset J11. FOTO: Bjørn Nibe.

Tastavis dekker  kamper fra jentefotballen i 2015: 

Ukens kamp mellom naboklubbene Tasta og Vardeneset, jenter 11 (5. klasse) ble en herlig kamp, med engasjement, entusiasme og glede i to ganger 25 minutter.

To jevngode lag trivdes tydelig utpå det flotte kunstgresset på Minibanen på Stemmen Idrettsplass. Til slutt var det hjemmelaget som trakk det lengste strået og vant 3-2.

Med en keeper fra Tampa Bay, Florida – Tyra Balys – og en meget god og uhyre talentfull Julia Scott som laget hattrick, i tillegg til seks andre energiske og glade lagvenninner – fremsto Tasta sprudlende og spilleglade.

Laget ble etablert høsten 2014, og trenes av fem nesten like ivrige voksne.

Julia Scott ble matchvinner denne historiske og nydelige kvelden for jentefotball, med et vidunderlig langskudd elleve minutter inn i andre omgang.

BANENS BESTE: Stortalentet Julia Scott, Tasta J11 scoret tre mål mot Vardeneset onsdag kveld.

Julia trener og spiller kamper også sammen med Tastas gutter 11-lag.

– Jeg begynte å spille fotball i første klasse, og jeg vil satse på fotball, det er gøy, sier Julia til Tastavis rett etter kampslutt.

Med den lokale pressen på plass, virket det som om jentene på begge lag ga litt ekstra:

I en fairspilt og underholdende kamp, der pressen ble møtt av smilende kampverter med kaffen klar, gjaldt det å følge godt med, for det haglet med målsjanser begge veier.

Vardenesets Leonora Tønnessen er godt fornøyd med kampen. Hun syntes Tasta var gode, og gir uttrykk for at fotball rett og slett er gøy.

Tastas keeper, Tyra Balys kom til Stavanger i fjor sommer med familien. I Florida spilte hun for Tampa Bay.

TYRA KEEPER: Tyra er fra Tampa Bay, Florida. Nå vokter hun Tasta J11s mål.

– I Stavnger er det fint å bo, menneskene er hyggelige og været er fint. Vardeneset spilte veldig godt, og ga meg mye å gjøre i kveldens kamp, sier Tyra, som har vært keeper i fire år.

Både Tasta-trener, Sturla Malde, og Vardenesets hovedtrener, Iver Tønnessen Mathiesen, rår over to sympatiske og smilende lag. Jentene er litt uenige om hva som er best av fotball og håndball, men det lar vi ligge nå.

– Spillerne viste god innsats, og vilje til å være først på ballen foran begge mål. Bortsett fra en periode i andre omgang, der etmeget  godt Vardeneset-lag presset oss kraftig bakover, lyktes jentene med kamppplanen vi hadde, sier Sturla godt fornøyd.

Også VBK-Iver er en fornøyd trener etter kampen.

– Kjempegod stemning på banen, med jenter med mye energi og spilleglede, oppsummerer Mathiesen.