Tildelt Hurra-prisen

Del på Facebook

Tasta skolekorps ved dirigent Morten Øvrebekk er tildelt Hurra-prisen 2015 av 17.mai-komiteen.

Tasta Skolekorps er tildelt Hurraprisen 2015. FOTO: Bjørn Nibe.

– Det er stor stas å få Hurra-prisen. Vi i Tasta skolekorps har stått på i mange år for alle i og rundt korpset. Jeg synes alle som er med i korpset fortjener prisen, sier dirigent i Tasta skolekorps, Morten Øvrebekk til Tastavis

Tasta skolekorps har i alle år vært en aktiv kulturaktør i Stavanger, og utgjør en viktig del av ungdomsarbeidet i Tasta bydel. Tasta skolekorps har jevn rekruttering og korpset har i dag 80 musikanter, fra aspirant til senior.

– 17.mai-komiteen viser at de setter pris på korps ved denne tildelingen, og prisen er en heder til korpsene generelt, legger Morten viktig til.

Tasta skolekorps er inne i årets mest hektiske dager – nå foran den store dagen søndag:
Onsdag spiller korpset på Tasta skole og gatene rundt skolen, fra klokken 11.45. 12.30 samme dag går korpset sammen med elever og lærere fra Byfjord skole til Tasta sykehjem; ett av årets høydepunkter på sykehjemmet.

– Vi har ekstraøvelse fredag 15. mai, når vi er tildelt Hurra-prisen 2015, må vi jo øve litt ekstra, smiler Morten dirigent.

Tasta skolekorps er 65 år i år, og går ut som nr. 20 i Folketoget klokken 16 17. mai, men dagen starter allerede klokken 07.30 med gatespilling ved Tasta skole. Musikantene har frokost på skolen klokken 08.00, så er det felles busstur til Stavanger sentrum for marsjering og spilling i Barnetoget. Etter barnetoget skal korpset spille under Tasta skoles fest i skolegården, deretter på Byfjord skoles 17.mai-arrangement.

17.mai-komiteens begrunnelse:
«Tasta skolekorps beveger seg musikalsk mellom original brassband- sjanger til musikk av mer underholdende art. Det er nettopp dette spennet som er et av suksesskriteriene til korpset. Korpset klarer på denne måten å fange bredt i interesseområder hos musikantene.
Korpset har satset på konkurranser som en viktig motivasjonsfaktor og har vunnet NM 11 ganger, i 2013 kom korpset på 2. plass i 1.divisjon for brass band.

Juniorene deltar sammen med seniorene i Stavanger Open, en årlig underholdningskonkurranse. Her har korpset utmerket seg med flere flotte oppsetninger, og showet fra 2009 ble som første korpsinnslag med i Norske Talenter på TV 2. Tasta juniorkorps har de siste årene deltatt og gjort det bra i Siddisparaden. Siddisparaden går av stabelen samtidig med Siddisdagene i Stavanger.

TASTA JUNIOR: Fra Siddisparaden 2013. FOTO: Bjørn Nibe.

Korpset samarbeider tett med kulturskolen i Stavanger og opplæringen ivaretas av dyktige lærere ansatt i Kulturskolen. Dirigenten for seniorkorpset og dirigenten for juniorkorpset er begge ansatt i kulturskolen. De er, i tillegg til å dirigere korpsene, også instruktører for grupper og enkeltmusikanter i korpset.

Tasta skolekorps har som musikalsk målsetning å være blant de beste skolekorpsene i landet. Dette søkes oppnådd ved å jobbe for et godt sosialt miljø i korpset og et godt undervisningstilbud i samarbeid med kulturskolen.

Om Hurra-prisen
17.mai-komiteen har etablert Hurra-prisen. Det er en årlig pris til en enkeltperson, lag eller foreninger som i løpet av en lengre periode har utvist frivillig samfunnsinnsats gjennom aktivt engasjement og praktisk handling til beste for fellesskapet. Det blir vektlagt om den frivillige innsatsen har barn og ungdom som målgruppe. Prisbeløpet er på kr. 15.000.-

Medlemmene i 17.mai-komiteen er Eirik Faret Sakariassen, Egil Olsen, Bjarne Kvadsheim, Anne-Kristin Vik Bruns, Bente Grønnum, Aina Hauge, Annamaria Gutierrez og Solbjørg Rygh. Egil Olsen, Høyre er leder av 17.mai-komiteen.

AINA HAUGE: Aina er medlem i 17.mai-komiteen, og snart bunadklar igjen. FOTO: Bjørn Nibe.