Smokie leverte

Del på Facebook

A-live produksjoner, RIL Fotball, Plumbo og Smokie sørget for kjempestemning under Landsbyfesten 2015 lørdag kveld.

RANDABERG ARENA (Tastavis): 1000 betalende publikummere fra 18 til 74 år – fra hele distriktet, og fra nord til sør, fikk en uforglemmelig lørdag aften med gamle venner og god drikke da populære Plumbo og Smokie inntok scenen under Landsbyfesten 2015 i Randaberg Arena. Et hundretalls tastafolk hadde tatt den korte turen til arenaen i duskregnet.

Arrangementet ble gjennomført på en tilnærmet prikkfri måte, med fantastisk god lyd og stort sett bare vennlige og imøtekommende barfolk og vakter (med ett sjokkerende og ubehagelig unntak). Ingen dokø (til det var det rett og slett for mange toaletter og pissoirer). Legg til meget rask øl- og vinservering i baren, god informasjon og fin musikk, og totalopplevelsen står til terningkast 5.

KISS ME: To glade venninner poserer for Tastavis. FOTO: Bjørn Nibe.

De fleste Tastavis snakket med hadde betalt 700 kroner billetten for å høre og se Smokie, men Plumbo fikk plusset på noen hundre ekstra fans i den allerede store fanskaren etter et live-sett Randaberg og omegn aldri har hørt maken til.

Under fjorårets skandalekonsert kom det 12 «eksplosjoner» fra PA-anlegget,  Bjørn Eidsvåg forlot scenen og eldre damer fikk angstanfall.

Årets konsert hadde en prikkfri konsertdel, med ultragod lyd og to band som passer inn i formatet Morten Andersen og hans crew i A-live produksjoner legger opp til.

Rune Magnusson, lydsjef i A-live produksjoner, kan med god samvittighet ha beina på terrassebordet i dag.

Svein Erik Hansen var på sin 21. (!) Smokie-konsert lørdag kveld. Han har brukt titusener av kroner på sitt høyt elskede band siden midten av 90-tallet.

– Jeg har vært Smokie-fan siden 1995; ingen over, ingen ved siden, konserten i kveld føyer seg inn i rekken av bra Smokie-konserter. Party-formatet Landsbyfesten har fungerte glimrende, sa Svein Erik til Tastavis ved midnatt.

Møkka-Plumbo rocket arenaen

Plumbo har turnert land og strand rundt i 15 år, og regnes som ett av de beste live-bandene i Skandinavia, på linje med; og bedre enn D.D.E. og Kim Larsen hva angår å løfte stemningen tvers gjennom taket.

PARTY: Plumbo rocket publikum så det sang i Randaberg Arena. FOTO: Bjørn Nibe.

Publikum i Randaberg Arena fikk vel en time med folk, Plumbo-boogie, pop, og rock – i en gjennomgående melodiøs og herlig miks av spilleglede, velkjent publikumsfrieri og et som vanlig opplagt Plumbo – selv en tidlig lørdag kveld – og som «oppvarmingsband» for internasjonalt mer kjente Smokie.

Glenn Haugers fløyte og trekkspill, i kombinasjon med Lars Erik Blokkhus’ vreng-gitarer, er noe av suksessformelen til Plumbo.

Plumbos syvende plateutgivelse, «De 15 beste» ble sluppet i forkant av turneen, og selger godt, ifølge vokalist og frontfigur, Lars Erik Blokkhus.

Bandets låter er etter det Tastavis kjenner til streamet mer enn 35 millioner ganger, unikt i norsk sammenheng.

Who the Fuck is Alice?
Glamrock-bandet Smokie gikk på scenen 21.30 lørdag kveld, og ga seg motvillig ett minutt før midnatt, noe som ga storfornøyde publikummere fra Harstad i nord, til Kristiansand i sør et lite minutt til å synge «I’ll Meet You at Midnight» en siste gang: akkurat da var det både smil og tårer foran og bak scenen. «Living Next Door To Alice», «Mexican Girl», «Lay Back In The Arms Of Someone» og «Have You Ever Seen the Rain» utløste ekstatiske tilstander blant det glade publikumet, foran scenen og i VIP-området.

Rune Magnusson kan god lyd. FOTO: Bjørn Nibe.

Smokie ga ut debutalbumet «Pass It Around» i februar 1975. Deres største hit, «Living Next Door to Alice», ble utgitt i 1976. «Bright Lights and Back Alleys», som kom ut i 1977, er bandets mest solgte album. I Norge kom det på 1. plass og lå på lista i 24 uker.

Da Chris Norman i 1986 bestemte seg for å satse for fullt på solokarrieren sin, tok Alan Barton over som vokalist. Barton var en god venn av Norman, og var tidligere medlem av bandet Black Lace. Trommeslageren Pete Spencer sluttet samtidig og ble erstattet av Steve Pinnell, og i tillegg kom en keyboardist med på laget, Martin Bullard.

I 1995 skjedde en tragisk ulykke med turnebussen til bandet. De var på vei til flyplassen i Düsseldorf, da bussen kjørte av veien. Alan Silson, Terry Uttley og Alan Barton var bandmedlemmene som var med bussen. Silson og Uttley ble begge hardt skadd, men verst var skadene på Alan Barton. Etter fem dager på intensiven døde han av skadene han hadde pådratt seg. Mike Craft tok nå over som vokalist. Året etterpå sluttet også Alan Silson i bandet.

Terry Uttley ble dermed bandets eneste originalmedlem.

– Randaberg, we love you – see you soon, lød det fra vokalist Mike Craft, før engelskmennene gikk av scenen for å møte Tastavis backstage.

Landsbyfesten har alle forutsetninger for å vokse seg store på Norges konsertarena. Randaberg Arena er glimrende for konserter og har gode publikumfasiliteter. A-live produksjoner er gode på konserter; lyd og lys.

RIL Fotball er – med den nevnte sjokkerende og lite profesjonelle Sjefen for arrangørens pressekort og gjesteliste  i døra som unntaket – var et hyggelig, hjelpsomt og smilende vertskap.

Klarer Morten Andersen og hans stab å booke litt større navn (AC/DC, Bruce Springsteen, Midnight Ramblers, Mark Knopler, Brad Paisley med flere) kan det bli megafest på Randaberg: Lørdagens publikumsantall kan firedobles hvis Morten treffer på booking og timing.

Vi tror han klarer det.