Tasta – VBK 2: 3-2

Del på Facebook

En underholdende 2.omgang da Tasta slo Vardeneset-rekruttene 3-2 på Stemmen.

STEMMEN (Tastavis.no):

– Det er så deilig å banke Vardeneset, helt herlig, sier brødrene Gutama og Gadisa Haji til Tastavis etter kampslutt på Stemmen fredag kveld. De tidligere Vardeneset-spillerne leverte fotball av varierende kvalitet i denne kampen, men var med på å avgjøre til Tastas fordel i en jevnspilt kamp, der en halvtime i 2. omgang var utslagsgivende for hjemmelaget og sluttresultatet.

Det gikk 21 minutter før vi fikk se en skikkelig avslutning på mål i 5.divisjonsoppgjøret mellom topplaget Tasta og B-laget til Vardeneset. Eivind Moen avsluttet et teknisk godt utført skudd fra 19,5 meter rett i klypene på Tom Robert Pepys Agnew.

Tasta gjennomførte en meget svak første omgang på en regntung hjemmebane foran kalde og våte tilskuere. Mange feilpasninger og og få avslutninger på mål på et vått kunstgress som formelig inviterte til skudd fra langt hold preget hjemmelaget, mot et ungt og energisk Vardeneset. Tasta hadde en stor sjanse tre minutter før pause, da en heading smalt i stolpen etter en corner.

UNG OG LOVENDE: VBKs Eivind Moen (t.v.) og Gurmessa Haji er unge og gode. FOTO: Bjørn Nibe.

VBKs Erling Norgrens harde og lave avslutning fra 21 meter tidlig i andre omgang ga bud om en omgang med mer trøkk og flere målsjanser. Tasta hadde fått innprentet at det ikke er nok å stå opp, at man også må våkne, og tok tak i kampen.

Eirik Dovland Andersen ga hjemmelaget ledelsen etter en drøy times spill, og fortsatte å dominere et kvarter til, og hadde flere sjanser til å doble ledelsen.

Trond Kenneth Kindervåg utlignet på en delikat heading etter corner ti minutter før slutt, til stor jubel fra bortelagets supportere. Kenneth Dahle sørget for 2-1-ledelse til Tasta etter et frispark og retur, da var kampen inne i dommer Sabri Cetintas’ tre tilleggsminutter.

ENGE-SMIL: Tross tap smiler Vardenesets trener, Richard Enge. FOTO: Nibe.

Guti Haji økte til 3-1 minuttet etter, etter at en spillesugen Jon Christian Harestad hadde forsert langs høyrekanten og lagt inn foran mål. Daniel Lie ga bortelaget et ørlite håp om ett poeng da han på nydelig vis reduserte til 3-2, sekunder før dommeren blåste av kampen.

Tasta vant sin fjerde strake seier i årets 5. divisjon avdeling 2, og topper avdelingen sammen med Sandved med 12 poeng.
– Vi var best to tredeler av andre omgang, da var vi Vardeneset overlegne. Jeg er mest fornøyd med at vi vinner en jevn kamp, det har vi ikke hatt for vane å gjøre de siste to-tre sesongene, sier Anfinn Nilsen, Tastas trener, lettet og glad over nok en trepoenger.

UBESEIRET: Anfinn Nilsens Tasta er ubeseiret i 5. divisjon. FOTO: Bjørn Nibe.

Richard Enge, Vardenesets trener er mest opptatt av å slippe til ungguttene på rekruttlaget.
– For oss handler det om å gi de unge tillit, og slippe dem til i kamp, sier Enge etter tapet.

Pol vant også 3-2 hjemme fredag kveld. Mot Ganddal.

Tastas neste kamp er borte mot Sandved 7. mai. Vardeneset 2 skal vise muskler mot Ganddal-laget Muskel 11. mai. Pol skal ut i bortekamp mot Ild 6. mai.

Tasta stilte uten juniorer i kveldens kamp, bortsett fra nevnte Jon Christian Harestad og Simen Tønne Estensen. Grunnen er 1. runde i NM mot Sandnes Ulf  som spilles i Sandnes 1. mai klokken 12.