Sykler til Afrika

Del på Facebook

For fjerde år på rad samler Stavanger Offshore Tekniske Skole inn sykler til Cape Town.

Stavanger Offshore Tekniske Skole samler inn sykler og midler til sykkelprosjektet SOTS BIKE. Onsdag arrangerer skolen en egen sots-bike-dag.

Ledelsen, ansatte og elever ved skolen deltar aktiv i prosjektet, som kommer til å glede fattige mennesker i Cape Town i Sør-Afrika noe enormt. Syklene blir sendt ned til Sør-Afrika i en konteiner som senere blir gjort om til et sykkelverksted når alle syklene er utlevert.

Sykkelprosjektet med det klingende navnet ”SOTS Bikes” på Stavanger Offshore Tekniske Skole erstatter det årlige Operasjon Dagsverk-prosjektet som alle videregående skoler deltar i.

Lettere hverdag
– Syklene bidrar til å gjøre hverdagen til mottakerne enklere. De sparer både tid og energi ved å sykle istedenfor å spasere til jobb, skole, henting av vann og liknende. For å gjennomføre prosjektet er både brukbare sykler og penger til transport av konteineren med syklene i nødvendig, sier Helene Waage, elev på skolen.

Å kjøpe en sykkel er for mange afrikanere en utopi. Det å eie en sykkel medfører en helt ny virkelighet, og en enorm forbedring og forenklet levemåte.

Innsamlingen av sykler og penger blir avsluttet i slutten av mars. I løpet av april reiser et utvalg av lærere og elever til Cape Town for å følge opp og dokumentere prosjektet med slagordet ”A bike ride to independence” (En sykkeltur til selvstendighet).

Siste frist for innlevering av sykler er 20. mars. Konteineren står nå utenfor skolen, og det er plass til flere sykler.

Stavanger Offshore Tekniske Skole har et spesielt arrangement på skolen 11.mars. Da serverer kantinen afrikansk mat, og det blir auksjon til inntekt for prosjektet. Adressen er Kalhammarveien 54.

Har du en sykkel, en pengesum å gi bort, eller ønsker å bli samarbeidspartner i prosjektet, er det bare å ta kontakt med skolen på telefon 51 50 03 00, epost post@sots.no, eller komme innom skolen.

For mer informasjon om prosjektet, se nettsiden til skolen – sots.no eller sotsbikes.no.

Skolen har plass til flere sykler til Sør-Afrika.