RM brassband 2015:

Del på Facebook

Tasta og Vardenes skolekorps på henholdsvis 2. og 3.plass i helgens RM i konserthuset.

Nr. 3 i korps-RM 2015, 1. divisjon: Vardenes skolekorps. Foto: Bjørn Nibe.

Vardenes skolekorps stilte i 1. divisjon for første gang på ti år, og fikk en strålende tredjeplass i RM i Stavanger konserthus søndag ettermiddag:

Det 16 manns store korpset fremførte stykket «Music From Kantara» av den britiske frelsesarmekomponisten Kenneth Downie, tilrettelagt til korpset av dirigent Jacob Vilhelm Larsen. Dommerne, Frode Rydland og Per Kristian Svensen belønnet Vardenes med 87 av 100 poeng, og altså 3.plass i 1. divisjon.

Tasta kom ett poeng bak vinnerkorpset Førre Musikkorps, med 90 av 100 poeng. Tasta spilte først en fanfare som heter ”Valerius Intrada”, komponert av Jan de Haan, og så et større stykke som Philip Sparke har kalt ”Valerius Variations”.

Tasta skolekorps’ juniorer dirigert av Helga Rasmussen, spilte to satser fra Young in Heart, skrevet av Eric Ball.

– Et modig korps med en voksen framføring, sier dommerne Camilla Krokstrand om Åge Østrem om Tastas juniorer.

Skage Rollheim Larsen, Tasta skolekorps vant RM mellomste klasse for solister på sitt instrument marimba.

Skage Rollheim Larsen vant solist-RM, mellomste klasse. Foto: Bjørn Nibe.

– Et swingende juniorkorps

Vardenes skolekorps har det siste 1,5 år hatt en stor utvikling musikalsk, og på den bakgrunn valgte musikantene i korpset selv å bli meldt på i 1. divisjon, sier korpsets dirigent, Jacob Vilhelm Larsen.

– Det krever masse hard jobbing og en masse mot for å stille i konkurranse mot regionens beste skolekorps med en besetning på bare 16 musikanter. Dette er langt under den normale standartbesetningen i et brassband, og det legger et større press på den enkelte musikant i korpset. Men medlemmene i Vardenes skolekorps takler oppgaven, og jeg vet vi kommer til å prestere på et høyt nivå i helgen, sier dirigent Jacob Vilhelm.

Jacob Vilhelm overtok korpset for 1 1/2 år siden, og korpset holder fortsatt på med å omstrukturere og optimere for å gjøre seg klar til framtiden.

Juniorkorps på 14 musikanter, utvikler seg veldig raskt, og flere av dem vil få tilbud om en plass i hovedkorpset i august.

– Et swingende korps med god klang, sier dommerne om juniorene i Vardenes etter helgens spilling, der Vardenes for anledningen spilte sammen med Oltedal Juniorkorps, under ledelse av Wenche Petersen.

– Korpsene får plassering, og noen er selvsagt mer fornøyd enn andre med helgens resultat, men det er kjekt å se at over 50 skolekorps og 23 juniorkorps melder seg på konkurransen for å ha et mål å jobbe fram mot, sier Lilli Anne J. Grong, daglig leder i NMF Rogaland.