Klare for RM

Tasta skolekorps spiller stykker av Valerius og Philip Sparke under helgens RM. Arkivfoto: Bjørn Nibe,
Del på Facebook

To korps fra Tasta er med i RM for skolekorps i Bjergsted Kulturpark i helgen.

Tasta skolekorps spiller stykker av Valerius og Philip Sparke under helgens RM. Arkivfoto: Bjørn Nibe,

Fra Tasta er to korps påmeldt i 1. divisjon: Tasta og Vardenes.

Tasta skolekorps’ juniorer dirigeres av Helga Rasmussen, og spiller et ganske avansert stykke:

To satser fra Young in Heart skrevet av Eric Ball for 50 år siden. Stykket ble den gang skrevet til en konkurranse for ungdomskorps.

Seniorene spiller to stykker.

– Vi hyller komponisten Valerius, som levde for 400 år siden. Stykkene bygger på melodier han laget. Først spiller vi en fanfare som heter ”Valerius Intrada”, komponert av Jan de Haan, og så spiller vi et større stykke som Philip Sparke har kalt ”Valerius Variations”, sier dirigent i Tasta skolekorps, Morten Øvrebekk.

Tasta skolekorps forbereder seg til årets RM med konsert i Misjonshøgskolens aula onsdag kl 18:00. Gjestekorps er Eiganes skolekorps.

Fredag 6. mars om kvelden øver korpset på Tasta skole.

Tasta junior spiller RM på søndag kl. 12:00 i Zetlitz-salen.

Tasta senior spiller kl. 13:30 i Fartein Valen-salen.

Vardenes skolekorps
Vardenes skolekorps vant 2. divisjon i 2014 under Rogalandsmesterskapet, og er dermed klar for 1. divisjon under årets RM i Bjergsted i helgen.

Korpset har det siste 1 1/2 år hatt en stor utvikling musikalsk, og på den bakgrunn valgte musikantene i korpset selv å bli meldt på i 1. divisjon.

– Stykket korpset skal framføre på konkurransen heter «Music From Kantara» og er skrevet av den britiske frelsesarmekomponisten Kenneth Downie i 1994. Hans komposisjonsstil høres veldig klar i nettopp dette stykket, med små enkle musikalske motiver som utvikles til større tematiske sekvenser, sier dirigent i Vardenes skolekorps, Jacob Vilhelm Larsen til Tastavis.

«Music From Kantara» er inndelt i 3 satser med betegnelsene Spiritoso, Andante con moto og Presto.

Jacob Vilhelm Larsen har omorkestrert stykket så det passer den 16 manns store besetningen Vardenes skolekorps stiller med på søndagens konkurranse.

Vardenes skolekorps vant 2. divisjon i 2014 under RM, og er dermed klar for 1. divisjon under årets RM i Bjergsted. Arkivfoto: Bjørn Nibe.

– Det krever masse hard jobbing og en masse mot for å stille i konkurranse mot regionens beste skolekorps med en besetning på bare 16 musikanter. Dette er langt under den normale standartbesetningen i et brass band, og det legger et større press på den enkelte musikant i korpset. Men medlemmene i Vardenes skolekorps takler oppgaven, og jeg vet vi kommer til å prestere på et høyt nivå i helgen, sier Jacob Vilhelm.

Jacob Vilhelm overtok korpset for 1 1/2 år siden, og korpset holder fortsatt på med å omstrukturere og optimere for å gjøre seg klar til framtiden.

– Vi har et juniorkorps på 14 musikanter, som utvikler seg veldig raskt, og flere av dem vil få tilbud om en plass i hovedkorpset i august.

Juniorkorpset til Vardenes stiller også i konkurransen i helgen sammen med juniorkorpset fra Olteda Brass Band under ledelse av Wenche Petersen.

Forrige helg var alle musikanter i Vardenes skolekorps invitert til øvingsseminar i Oltedal sammen med Oltedal Brass Band, og tre instruktøre var hyret inn til å jobbe fram et høyere niveå.

– Vi vet alle i Vardenes skolekorps at konkurransen mot blant annet Tasta skolekorps blir hard, men vi er godt forberedt til helgens konkurranse, avslutter en offensiv dirigent i Vardenes skolekorps.

Om Vardenes skolekorps
Vardenes skolekorps ønsker å gi alle en solid musikkopplæring, samtidig som de prioriterer mestring og trivsel. Turer, konserter og konkurranser bidrar til dette.

Samhørigheten mellom de yngste og eldste er utrolig flott og spesiell for korpsbevegelsen. Korpset er en bra fritidsaktivitet for barna, men også for de voksne, og er noe de også kan ha glede av som voksen, for eksempel ved å spille i voksenkorps, sier Vardenes skolekorps.

Vardenes juniorkorps spiller kl. 11:30 søndag 8. mars i Zetlitz-salen.

Vardenes seniorkorps spiller søndag kl. 14:45 i Fartein Valen-salen.

5 gode grunner:

Vardenes skolekorps trekker frem fem gode grunner til å bli med i korps:
*Du blir i godt humør av å spille musikk.
*Du får bedre selvtillit av å mestre et instrument.
*Du trimmer hjernen og blir flinkere på skolen.
*Du får oppleve flotte konserter og spennende turer.
*Du får venner for livet.

**Som voksen blir du enda stoltere av barnet ditt.

Korps er «KULT» , sier musikantene i Vardenes selv:

Resultater skal oppnås ved at korps er KULT, der KULT står for kvalitet, utvikling, lidenskap og trivsel.

Årets NM for skolekorps, brass arrangeres i Stavanger Konserthus 20. juni.