Nr. 1: IDA OG STÅLE

Del på Facebook

Ida Schanke Ingebrigsten og Ståle Bethuelsen til topps i 1. runde i Norgesserien.

1: Ida Schanke Ingebrigtsen og Ståle Bethuelsen vant 1. runde i standarddans i Norgesserien lørdag ettermiddag. Foto: Bjørn Nibe.

Ida og Ståle ble nylig tatt ut på landslaget i sportsdans. Lørdag ettermiddag gikk paret til topps i første runde i Norgesserien i standarddelen i sportsdans, som ble avviklet med bravur av Nordjæren Sportsdanseklubb, NJS i Tastarustå idrettshall.

– Vi er bra fornøyd med standarddansene i dag, latindelen ble ikke så bra som vi hadde håpet, sier Ida og Ståle.

Nå ser de frem til neste helgs konkurranse i København.

– Lørdag kveld slapper vi av og forbereder oss til søndagens konkurranse, Vestlandsserie 1 i taståruståhallen.

Ida og Ståle trener målbevisst og hardt. De har tre betalte trenere, blant dem tidligere verdensmester Anita Langset, som var hoveddommer under dansekonkurransene på Tasta lørdag.

– Vårt neste store mål er gjøre det best mulig i EM og VM (i sommer), hvis vi blir tatt ut, sier det meget sympatiske paret.

LATINSKE RYTMER: Ida og Ståle under latindelen i lørdagens Norgesserie. Foto: Bjørn Nibe.

Tastarustå idrettshall var godt besøkt lørdag ettermiddag.

Som vanlig på bordet nærmest parketten var familien Bethuelsen.

Mormor til Ståle, Mia Øvergaard, reiser til København for å se Ida og Ståle under Copenhagen Open.

– Da jeg var ung likte jeg best å danse wienervals, sier Mia.

STOLT MORMOR TIL STÅLE: Mia Øvergaard med februarutgaven av Tastavis.

– Føler meg fri

Mari Walde fra Tasta og Mats Vadla, begge 11 år, danser i klassen Junior 1 rekruttering. Lørdag ettermiddag strålte de på parketten.

VIL BLI BEST: Mari Walde fra Tasta og Mats Vadla, begge 11 år, har lyst til å bli best i Norge.

– Vi har danset sammen i snart to år. Det er et veldig bra miljø i dansen og i NJS. Dans er gøy fordi du får beveget deg mye. Ida og Ståle er forbildene mine, jeg får lyst til bli like gode som dem, best i Norge, sier Mari.

Det stråler danseglede når Mats fører Mari over gulvet.

– Jeg føler meg fri når jeg danser. Min favorittdans er Jive, det samme som Mari, sier Mats.

Åtte år gamle William G. Gerrie sjarmerte som vanlig både publikum og dommerne. Han har danset med tastajenta Oda Walde (6 år) i ett år.

– Oda er flink, jeg liker å danse med henne, sier William med blink i øyet.

UNG DANSEGLEDE: Oda Walde og William G. Gerrie sjarmerte publikum og dommerne.

Konkurransene i standarddans pågår fra 09-13 søndag samme sted. Fra klokken 14-17.30 er det Freestyle.

Om Ida og Ståle

Ida og Ståle har danset sammen siden 2006, og har oppnådd toppresultater i de respektive klassene siden da. Paret ble norgesmestere i sportsdans, 10-dans i Haukelandshallen i klassen Junior Elite høsten 2013. I NM i 2014 vant de sølv i klasse ungdom.

Under North European Championship i Helsinki oktober 2014 endte paret på 10. plass av 39 par i standard. Dette er det beste resultatet et førsteårs ungdomspar fra Norge har oppnådd under denne konkurransen på mange år. Det ble også danset Helsinki Open samme helg hvor Ståle og Ida oppnådde en 14. plass av 45 par i standard og ble beste norske par i latin med en fin 26. plass av 57 par.

Ståle og Ida ble tatt ut av Norges Danseforbund til å representere Norge i VM i standard for ungdom i Moldova oktober 2014 som ett av to par. Dette var en stor utfordring og en kjempeopplevelse for det unge, talentfulle dansparet, de oppnådde en fin 49 plass av 60 par med deltagere fra over 30 nasjoner.

Helgen 14.-15. februar danser de i ”Copenhagen Open” i København, der dansere fra 30 nasjoner deltar. 6. juni skal Ida og Ståle danse om NM-tittelen i sportsdans. Under EM i Moldovia og VM i Italia er det mulig Ida og Ståle representerer Norge.