Stengt – igjen

Tasta svømmehall er fremdeles stengt for publikumsbading grunnet legionella. Foto: Bjørn Nibe.
Del på Facebook

– Det er svært beklagelig at vi nå fikk enda en utfordring med Tastahallen.

STENGT IGJEN: Tasta svømmehall åpner likevel ikke nå. Foto: Bjørn Nibe.

Epoxymaling som er lagt i bassengene som en midlertidig reparasjon av ødelagte fliser, løser seg opp i vannet, skriver Stavanger eiendom i en pressemelding.

– Entreprenøren ble bedt om å slipe sprukne fliser, og sparkle sprekkene. Entreprenøren har på eget initiativ malt over de sprukne flisene med Epoxymaling. Dette har ikke vært noen god løsning. Leverandøren har ment at malingen skal tåle vannet i svømmebassenget, og har lovet å finne ut hvorfor dette har skjedd, sier prosjektleder for rehabilitering av Tastahallen, Bernt Krogh i Stavanger Eiendom.

Etter det Tastavis kjenner til, må bassenget muligens tømmes. Det kan i så fall ta én til to måneder før svømmehallen kan gjenåpnes.

– Det er svært beklagelig at vi fikk enda en utfordring med Tastahallen, når vi nå var på nippet til å åpne etter legionella-utfordringer og nye fliser som sprakk og løsnet, sier Krogh.

Hensikten var å få til en midlertidig løsning på de sprukne flisene, åpne bassenget, og så foreta en permanent reparasjon til sommeren.

Om Tastahallen
Tasta svømmehall har vært stengt for publikumsbading siden sommeren 2011 med unntak av seks dager, på grunn av rehabilitering, legionella og andre uforutsette hendelser. Nå trengs det altså flere undersøkelser og informasjon fra entreprenøren før Stavanger kommune kan informere om nytt tidspunkt for åpning av bassengene.

Tasta svømmehall har fått rehabilitert begge bassengene, konkurransebassenget på 25 meter og et ti meter langt varmebasseng, spesialtilpasset for bevegelseshemmede, med nye fliser. Startblokkene er nye. Dusjer, ganger og korridorer er rustet opp. Vannbehandlingsanlegg og samtlige ventilasjonsanlegg er skiftet ut, sammen med alt elektrisk utstyr. Ny himling og ny belysning er det også.

I idrettshallen er det lagt nytt sportsgulv med ny oppmerking. Taket på hallen er også skiftet ut, siden det kollapset midt i prosjektperioden.

Mens arbeidet har pågått, har kommunen hatt innkjøring på et nytt renseanlegg mot legionella. Tre vannprøver i desember ga gode resultater, og svømmehallene skulle etter planen gjenåpnes for publikum nå i februar.