På landslaget

Del på Facebook

Ståle Bethuelsen (16) og Ida S. Ingebrigtsen (15) er tatt ut på landslaget i sportsdans.

Ståle Bethuelsen og Ida S. Ingebrigtsen fra Tasta og Nord Jæren Sportsdanseklubb (NJS) er som ett av åtte par tatt ut på landslaget i sportsdans for 2015.

Det er 13 år siden det var et dansepar fra Stavanger på landslaget.

DANSER FOR NORGE: Ida S. Ingebrigtsen og Ståle Bethuelsen skal representere Norge i sportsdans. FOTO: Bjørn Nibe.

Paret har takket ja til deltakelsen og for dem betyr det enormt mye med tanke på videre satsning innen dans, og uttaket bekrefter at de er blant landets beste dansere og at Norges Danseforbund ser verdien av å satse på dem.

For paret vil det bli mer støtte fra forbundet med tanke på deltakelse på treningscamper og støtte til deltakelse på utenlandske konkurranser, for å kunne hevde seg i toppen.

– For Nord Jæren Sportsdanseklubb er det en utrolig inspirasjon for de andre parene i klubben, for man ser at det nytter selv om man er en liten sportsdanseklubb på Vestlandet. Alle i klubben gleder seg over uttaket og gleder seg til å følge med på fortsettelsen, sier Marianne Ingebrigtsen i NJS.

– Stort for oss

– Å bli tatt ut på Norges landslag i sportsdans er stort for oss, og det har vært et mål for oss en stund. Vi gleder oss til å trene og konkurrere sammen med de øvrige danserne på landslaget.

– Det vil hjelpe oss til nye høyder å komme inn under det profesjonelle opplegget til Norges Danseforbund, og vi er spente på hva dette kommer til å føre til i fremtiden, sier Ståle og Ida.

Første reise med landslaget er til København 13-15 februar.

7. februar kan du se Ståle og Ida og Norges beste sportsdansere i Tastarustå idrettshall. Sportsdans består av ti ulike danser: fem standarddanser og fem latindanser. Standarddansene er engelsk vals, slowfox, quickstep, wienervals og tango. De latinamerikanske dansene er rumba, jive, cha-cha-cha, samba og paso doble.

Om Ståle og Ida

Ståle og Ida har danset sammen siden 2006, og har oppnådd toppresultater i de respektive klassene siden da. Paret ble norgesmestere i sportsdans, 10-dans i Haukelandshallen i klassen Junior Elite høsten 2013. I desember 2014 vant paret sølv i NM i 10-dans i

Under North European Campionship i Helsinki oktober 2014 endte paret på en flott 10. plass av 39 par i standard. Dette er det beste resultatet et første års ungdomspar fra Norge har oppnådd under denne konkurransen på mange år.

Det ble også danset Helsinki Open samme helg hvor Ståle og Ida oppnådde en 14 plass av 45 par i standard og ble beste norske par i latin med en fin 26. plass av 57 par.

Ståle og Ida ble tatt ut av Norges Danseforbund til å representere Norge i VM i standard for ungdom i Moldova oktober 2014 som ett av to par. Dette var en stor utfordring og en kjempeopplevelse for det unge, talentfulle dansparet, de oppnådde en fin 49 plass av 60 par med deltagere fra over 30 nasjoner.