Byens beste SFO

Del på Facebook

Byford skoles SFO er den aller beste i Stavanger. Vardenes på andreplass, Tasta nummer fire. 

FORNØYDE MED FØRSTEPLASS: Byfjords rektor Kjersti Schibevaag (t.v.) og SFO-leder Sevgi Akay jubler over førsteplassen i foreldreundersøkelsen. FOTO: Bjørn Nibe.

Resultatene fra Foreldreundersøkelsen 2014 blant foresatte med barn på 2. trinn på 31 skolefritidsordninger i Stavanger viser at Byfjord SFO topper listen, foran Vardenes og Gosen. Tasta er nummer 4.

Byfjord kom på førsteplass i 2013, også da med Vardenes på andreplass. Vardenes toppet for øvrig i 2012 og 2011.

– Førsteplassen gjør oss kjempefornøyde og stolte. Vi som jobber på Byfjord SFO hver dag legger ned et hardt arbeid for å gi barna et godt og trygt SFO-tilbud. At vi topper listen viser at vi gjør veldig mange ting riktig, samtidig vil vi fortsette å jobbe for å være helt der oppe blant de beste, sier Sevgi Akay, leder på Byfjord SFO siden 2007.

– Vi takker alle foresatte på 2. trinn som tok seg tid til å svare på undersøkelsen. Tilbakemeldingene deres motiverer oss til å gjøre en enda bedre jobb og videreutvikle SFO-tilbudet ved Byfjord skole, avslutter en særdeles fornøyd Sevgi.

Teinå SFO kommer ut av undersøkelsen nest sist blant de 31 SFO-ene i undersøkelsen med 524 poeng og et snitt på 66 poeng.

Rektor på Teinå skole, Gro Tøsdal sier dette i en kommentar til Tastavis:

– Teinå skole er selvsagt ikke fornøyd med resultatet for SFO. Å få tilbakegang på flere punkter gjør ikke godt for de ansatte som bidrar og står på hver eneste dag. SFO har vært i en omstillingsfase høsten 2014.

– Antall barn er økt fra cirka 85 til cirka 145 på samme areal. Dette har gitt store utfordringer i forhold til organisering og den daglige driften. I tillegg har elevene ikke hatt områder for lek siden månedskiftet september/oktober. Skolen venter med lengsel på at uteområdet skal bli ferdig. Når det ganske snart skjer, vet vi at elevene har flere aktivitetsmuligheter  og større områder for lek. Denne høsten har stort sett vært preget av søle og skitt fordi unger har måttet leke i busker og trær.

– Selvsagt har SFO mange forbedringspotensialer.  Dette jobber vi med daglig. Vi har stor respekt for foresattes opplevelser av situasjonen . Målet er det samme .  Å skape en best mulig situasjon for elevene mens de er på SFO. Rutiner for å kunne skape en best mulig kontakt med foreldrene, er av aller største betydning.

Topp 7, poeng, snitt og svarprosent:

1. Byfjord SFO: 716 – 90 – 94

2. Vardenes SFO: 705 – 88 – 98

3. Gosen ATA: 698 – 87 – 47

4. Tasta SFO: 692 – 87 – 100

5. Roaldsøy: 684 – 86 – 79

6. Lunde SFO: 671 – 84 – 83

7. Våland SFO: 665 – 83 – 87

Om foreldreundersøkelsen

Stavanger kommune gjennomfører hvert år en foreldreundersøkelse blant foresatte med barn på 2. trinn som benytter skolefritidstilbudet.

Foreldrene gir tilbakemeldinger på disse åtte områdene:

Helhetlig vurdering, trivsel, relasjon barn – voksen, samarbeid med hjem, aktivitetstilbud, tilrettelegging av måltid, åpningstider og fysisk miljø.

Resultatene fra foreldreundersøkelsen brukes både til oppfølging og utvikling av kommunens skolefritidstilbud, og legges frem for byens skolepolitikere i slutten av januar.