Idrettens ildsjel 2015

May Brit Harestad Osaland. Foto: Bjørn Nibe.
Del på Facebook

May Brit Harestad Osaland i Tasta Turn er tildelt Idrettens ildsjelpris 2015.

May Brit Harestad Osaland er tildelt Idrettens ildsjelpris 2015. FOTO: Bjørn Nibe.

Prisen ble overrakt av ordfører Christine Sagen Helgø på nyttårsmottakelsen på Ledaal 1. nyttårsdag.

– Veldig kjekt å få prisen. Fantastisk å bli anerkjent for det arbeidet vi legger ned i det frivillige arbeidet, sier en glad May Brit til Tastavis.

Juryens begrunnelse:

«Årets Ildsjelpris går til en person som har hatt verv innenfor sin idrett siden 1979 – de siste 28 årene i sitt nåværende idrettslag. I løpet av de siste 35 årene har vedkommende vært både trener, utdanningskontakt, stevneleder, kursleder, sekretær, valgkomitémedlem, nestleder og i de siste 14 årene leder i sitt idrettslag.

I tillegg til å være en bærende kraft i eget idrettslag har vedkommende sittet 10 år i styret i Idrettsrådet, fra 2002–2012, hvorav de fire siste årene som nestleder. Etter at årets ildsjel trådte ut av Idrettsrådets styre tok vedkommende fatt på et styreverv i Rogaland idrettskrets, og sitter der fortsatt.

Årets ildsjel har på en uselvisk måte vist et brennende og lidenskapelig engasjement for idretten sin, ikke bare innenfor eget idrettslag, men i hele regionen.

Et synlig bevis på det er at hun ble tildelt Rogaland Gymnastikk og Turnkrets sin fortjenestemedalje i sølv allerede i år 2000.

Årets ildsjel engasjerer seg også utover det rent idrettslige i lokalmiljøet. Hun har vært natteravn i Tasta bydel de siste 14 årene og ble kåret til «Årets tastabu» i 2013.

Vinneren av Idrettens ildsjelpris 2015 representerer Tasta Turn og heter May Brit Harestad Osaland.»

Om prisen:

Idrettens ildsjelpris ble første gang utdelt i 2010 og skal være en årlig kåring og hedring av de mange ildsjelene som idretten er helt avhengig av. Det er Stavanger kommune og Idrettsrådet som på vegne av hele i idretten i Stavanger tildeler prisen.

Vinneren av Ildsjelprisen mottar en sjekk på 25 000 kroner samt et synlig hedersbevis i form av et diplom.

Kilde: Stavanger kommune.