Here Come The Beatles

Del på Facebook

På Vardenes skole har trinn 7 hatt forestillingen her come the Beatles.

Det var fantastiske kostymer fra Beatles tiden. De hadde ordnet et lærerband som spilte de mest kjente
låtene til The Beatles. Elevene sang, danset og hadde små sketsjer. Vardenes skolekorps var med sånn at musikken ble helt utrolig.

Samarbeidet mellom skole og skolekorps var utgangspunktet for Here come the Beatles oppsetningen. Målet var at dette skal gi positiv effekt på rekrutteringen til korpset. Skolekorpset blir med dette synlig for alle elevene ved
skolen, og også for naboskolene som var til stede på en
forestilling. Korpsmusikantene var travelt opptatt med
underholdningskonkurransen, Stavanger Open like før forestillingene med The Beatles, men tok oppgaven på strak arm, og stilte på forestillingene både på dagtid og kveldstid. Musikantene har selv laget visjonen korps er kult, og det håper de å vise
gjennom blant annet oppsetninger som dette.

Planleggingen av konsertene startet våren 2014. Korpsets dirigent Jacob Vilhelm Larsen tok på seg arbeidet med å få arrangert
musikken for korps. Musikklærer Øivind Steffensen stod for låtvalg og koreografi av oppsetningen.
Elevene har arbeidet med prosjektet i flere fag. De har laget flotte plakater i kunst og håndverk, med utgangspunkt i The Beatles plateomslag sammen med lærer Hilde Selmer-Anderssen.
I musikktimene har de øvd inn sang og dans. De har arbeidet med The Beatles tekster og historie i engelsktimene, og de har skrevet tekster og sketsjer på både norsk og engelsk. Ellinor Skartland og Hanne M. Qvindesland som er elever på trinn 7, forteller at læreren Øyvind Steffensen som også er musikklærer, og lærer Kari Melberg fant på å lage forestillingen.

Det var mange kule rekvisitter og kostymer. Kari sydde mange av kostymene, og elevene har brukt fritiden sin på å lete hjemme, hos bestemødre og på Fretex etter hippiekostymer.

Det var mange sanger i forestillingen. Elevene pugget til de kunne alle utenat. De hørte også ofte på
sangene. De brukte tre måneder på å øve, men de startet å øve ordentlig to uker før.
Ellinor og Hanne sa at det kjekkeste med fore-stillingene var å opptre, og vise hva de har øvd på. De sa også at i starten var mange litt nervøse, og det kan man jo være, men når de kom i gang med forestillingene så forsvant nervøsiteten og de leverte fantastisk sang og skuespill. Alle sa at det var gøy og at de vil gjerne gjøre det igjen.