Ivrige bøssebærere

Del på Facebook

Mer enn 100 bøssebærere i aksjon på Tasta under TV-aksjonen.

Samlet inn 353.667 kroner, 66.000 mer enn i fjor.

Bøssebærerne gikk rundt på totalt 85 ruter på Indre Tasta og Ytre Tasta. På Austre Åmøy var fire bøssebærere i sving.

Bøssebærerne hadde selskap av familie og venner, så totalt var 150 barn og voksne i sving for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp.

Familien Gjerde; Arvid, Tiril, Jakob, Wenche og Tuva gikk sammen i Rødknapplia.

– Veldig kjekt å gå, dette er fjerde året vi går sammen med bøsser. Vi har oveflod i Norge. Å bruke et par timer på å samle inn penger, det er enkelt, sier Arvid Gjerde.

Familien Gjerde; Arvid, Tiril, Jakob, Wenche og Tuva. FOTO: Bjørn Nibe.

Tasta Lions og Arnt-Heikki Steinbakk (Ap) kjørte og guidet rekrutter fra Madlaleiren, 31 i tallet, rundt til sine ruter i bydelen.

– Jeg begynte å gå med bøsser på 90-tallet. Da jeg var leder av bydelsutvalget (to perioder) var jeg med i innsamlingsledelsen i bydelen. Etter det meldte jeg meg som frivillig, sier Steinbakk.

Steinbakk kjørte for å hente bøssen som var utplassert på Byhaugkafeen.

På vei tilbake til bilen traff han Svein Haaland.

– Hei, vil du gi til TV-aksjonen?

Haaland bladde opp 500 kroner.

Svein Haaland (til høyre) gir 500 kroner i bøssen Arnt Heikki Steinbakk har med fra Byhaugkafeen. FOTO: Bjørn Nibe.

Vigdis Pettersen (KrF) i bydelsutvalget ledet innsamlingen på Indre Tasta fra Tastaveden skole.

– Jeg er så fornøyd. Bøssebærerne var ventet, fikk jeg høre. De kom tilbake med tunge bøsser. Jeg fikk en full bøsse tilbake fra Tasta sykehjem, så der har de bidratt godt.

– Fantastisk

På Tasta bydelshus var det stort oppmøte og god stemning.

Marlene Lenning (7), Mathea Haugvalstad (8) og Elise Marie Bratteli Roland (7) gikk sammen med Merethe Haugvalstad og Liv Lenning på Ytre Tasta.

FORNØYDE: – Vi skal gå neste år også, sier Marlene Lenning (7), Mathea Haugvalstad (8) og Elise Marie Bratteli Roland (7). FOTO; Bjørn Nibe.

– Folk var greie å gi, men mange var ikke hjemme. Flere ga 500 og 1000 kroner. Vi skal gå neste år også, sier Marlene, Mathea og Elise Marie.

Turid Haaland Wiersholm (FrP), aksjonsleder på Ytre Tasta, er strålende fornøyd med dagen.

– Et helt formidabelt oppmøte. De første kom litt over klokken 3. Jeg er helt rørt over at folk er så positive, en fantastisk ettermiddag og kveld, sier Turid.

På Byhaugkafeen hadde Skib Halloy Velforening søndagskafe.

– Vi gir 10 prosent av overskuddet, 700 kroner til TV-aksjonen, sier Lisebth Risanger og Lene Klovning Jørpeland i Skib Halloy.

Gunvor Kloster putter en 500-lapp i bøssen på Byhaugkaffen. Lisbeth Risanger i Skib Halloy Velforening til venstre, Berit Gesime Lie til høyre. FOTO: Bjørn Nibe.