Ka vente me på?

Del på Facebook

Elevene på 6. og 7. trinn på Byfjord trengte ikke vente på applaus. 

Musikal: ”Holdeplass 24. Ka vente me på?”. Byfjord scene. Fulle hus onsdag kveld.

– Vi er nødt til å stå sammen om noe for å få noe til, det nytter ikke å stå alene og vente, sier Anita N. Kaasa og Ingvild Rosenberg, manusforfattere, instruktører og hovedansvarlige lærere for forestillingen.

MUSIKAL PÅ BYFJORD: På holdeplass 24 trues en tagget holdeplass av nedleggelse. Det blir det involvering av. FOTO: Bjørn Nibe.

På scenen likte vi ekstra godt den skravlete og ustyrtelige morsomme konen Lotte (Pedersen), som fortalte at det var bingo på bydelshuset hver tirsdag, og som  – skravlet mye. Hun sang også fint.

– Det er både kjekt og skummelt å stå på scenen, men mest kjekt. Jeg snakker kanskje mye, også når jeg ikke står på en scene, sier Lotte.

Litt om handlingen: På holdeplass 24 skjer det mye. Folk venter. Noen skravler, noen sender tekstmeldinger. Det er en møteplass, som etter hvert blir tagget og truet av nedleggelse. Elevene vil fikse holdeplassen og hindre at den blir nedlagt. De står sammen, for det nytter ikke å stå alene.

Byfjord scene var fullsatt to ganger onsdag. Publikum fikk sang, dans, filmsnutter, alvor, humor og sprudlende, ungt skuespill.

Kristoffer Amundsen er bussjåfør i forestillingen. Han spiller rollen godt.

– Skikkelig gøy å være bussjåfør, jeg trives på scenen, sier Kristoffer.

Erlend fra kommunen får kritiske blikk fra skravlekona Lotte og bussjåfør Kristoffer da han forteller at han vil legge ned holdeplass 24. FOTO: Bjørn Nibe.

– En slags elevbedrift

Elevene hadde audition før sommerferien, da deltok mer enn 40 elever fra 6. og 7. trinn, det er halvparten av elevene på de to trinnene. Rollene ble fordelt og elevene fikk med manus hjem.

Ka vente me på? ble elevene på 6. og 7. trinn spurt, uten at de visste at det var tittelen på en forestilling. En elev svarte ”på bussen”. Slik ble navnet på musikalen til: ”Holdeplass 24. Ka vente me på” til.

Elevene på trinnene har vært delt i grupper; skuespillere, band, PR, bakere, rekvisitter og kulisser, sminke og kostyme, dans, teknikk og sufflør.

MUSIKALGLEDE: Byfjord skoles 6. og 7. trinn står bak ”Ka vente me på?”, som også vises torsdag kveld. FOTO: Bjørn Nibe.

– Motiverte og engasjerte elever

– Elevene har vært motiverte og engasjerte, de har øvd godt og er veldig flinke, vi er veldig, veldig fornøyd. En forestilling som dette er en slags elevbedrift, der elevene har jobbet mot et felles mål, og der alle gruppene er avhengige av hverandre, sier Anita N. Kaasa og Ingvild Rosenberg.

– Vi er nødt til å stå sammen om noe for å få noe til, det nytter ikke å stå alene. Elevene på 6. og 7. trinn på Byfjord viser at de gjør nettopp det, står sammen. Vi håper å få satt opp en slik forestilling annet hvert år fremover.

Ingvild Rosenberg og Anita N. Kaasa med velfortjente blomster etter forestillingen.