Stort frivillighetstorg

Del på Facebook

Lørdag markeres Grunnlovsjubileet i Stavanger med en stormønstring av lag og organisasjoner på Sølvberget.

– Denne stormønstringen et viktig ledd i det å vise at vi er en by for alle og at vi kan dra lasset sammen, lørdag kan du bli kjent med en rekke frivillige organisasjoner, lag og foreninger, som sjakklubben, idrettslag, kulturskolen, Mental Helse, Røde Kors og danseklubber, sier prosjektleder for «Frivillighetstorget 2014», Guri Tysse.

PROSJEKTLEDER. Guri Tysse er prosjektleder for Frivillighetstorget 2014. FOTO: Bjørn Nibe.

Det er Innvandrerrådet som har tatt initiativet til stormønstringen, og sammen med Internasjonalt kulturnettverk på Sølvberget, Stavanger kommune, Indisk-Norsk forening, frivilligsentralene og Grunnlovsjubileet har gruppen arbeidet med arrangementet i over et år.

– Det er mange som ikke vet om alt det som foregår i byen vår, spesielt av våre nye innbyggere, enten de er fra andre land eller kommer fra andre deler av landet. Mange som kommer til Norge og Stavanger vet ikke hvilke fritidsaktiviteter som finnes, og blir sittende ensomme hjemme. Lørdag kan alle få se og oppleve bredden i det frivillige Stavanger, sier Tysse.

Hun er også med i Stavanger Innvandrerråd, styremedlem i Eiganes Tasta Frivilliigsentral og regionsekretær i Mental Helse.

– Det flotte med dette arrangementet er at vi har fått med oss flere av de organisasjonene som har sin opprinnelse i et annet land, sier Tysse.

Innvandrerprisen 2014

Det blir aktiviteter for voksne og barn, og et variert program fra scenen på Arneageren, ledet av artisten Abelone Melesse, kjent fra Norske Talenter.

Det vil også bli utdeling av “Innvandrerprisen 2014” og foredrag om Frivillighetens betydning for lokaldemokratiet, ved Sahra Jaber. Jaber er student ved UiO, Ap-politiker, prosjektansvarlig for Alnaskolen og kjent fra sitt engasjement for å få innvandrerungdom interessert i organiserte fritidsaktiviteter.

Arrangementet er åpent for alle, og en del av Stavangers offisielle program for Grunnlovsjubileet.

Programmet

Arrangementet starter klokken 11 med stands inne på Sølvberget. Rundt 40 organisasjoner, lag og foreninger har stand. Blant dem Nord Jæren Sportsdanseklubb, Nablus foreningen, Russisk forening, Natteravnene, Nasjonalforeningen for Folkehelse, Venezuelansk-Norsk Forening, Polsk-Norsk Forening og Ungdom og Fritid.

Fra klokken 12 er det sceneprogram på Arneageren, ledet av artisten Abelone Melisse, kjent fra Norske Talenter. Per A. Thorbjørnsen, leder av kommunalstyret for levekår, åpner dagen.

Deretter går det slag i slag med utdeling av Innvandrerprisen 2014 ved Ryszard Kalinowski, leder av Stavanger Innvandrerråd, sanger fra ”Teateret Mitt”, danseoppvisning av Venezuelansk Norsk-Forening, opptreden av ensemblet ”Kalinka” fra Russisk Kulturforening og dans av SwingCats Danseklubb.

Fra klokken 13 blir det kulturelle innslag fra Indisk forening, Straen Gymnastikk og turnforening, Stavanger Vektløfterklubb og JuShinKan Aikido.

På scenen fra klokken 14: Konsert med lokale band fra AKKS Stavanger, den polske gruppen Polonia og artisten Abelone Melisse, som opptrer med to egne låter.

Klokken 15 fortsetter programmet inne på Sølvberget med foredrag om frivillighetens betydning for lokaldemokratiet ved Sahra Jaber.

Arrangementet er åpent for alle, og en del av Stavangers offisielle program for Grunnlovsjubileet.

PROGRAMLEDER: Abelone Melesse leder showet på Arnageren.