Storseier til Tasta

Del på Facebook

Seks juniorer på banen i 6-1-seieren mot Forsand.

Tabellnaboene Tasta og Forsand møttes til dyst i 5. divisjon avdeling 2 på Stemmen torsdag kveld. Det var overraskende stor klasseforskjell på lagene, tabellplasseringen (nummer 3 og 4 før kveldens kamp) tatt i betraktning.

6-1-SEIER: Storseier til Tasta på Stemmen mot Forsand torsdag kveld. Her blir Njål Varhaug Sandnes felt i første omgang. Den påfølgende straffen setter Kenneth Dahle sikkert inn og gir hjemmelaget 1-0. FOTO: Bjørn Nibe.

Tasta ledet 3-0 til pause og vant til slutt hele 6-1. Etter spill og sjanser kunne og burde hjemmelaget vunnet med et tosifret antall mål.

Tastas trener Anfinn Nilsen er godt fornøyd med innsatsen og måten kampen forløp, men litt irritert over baklengsmålet på slutten. Han ser et opprykk komme, om ikke etter årets sesong. Sola 2 er fortsatt seks poeng foran Tasta etter kveldenes 4-1-seier mot Pol.

– Vi var helt overlegne mot Forsand, og burde vunnet med flere mål, men jeg er fornøyd med at vi klarer å punktere kampen tidlig, sånn at vi kunne spille vårt spill. Vi har kontroll etter 1-0, føler jeg, sier Nilsen.

Opprykk til 4. divisjon etter årets sesong er noe Nilsen ikke har gitt opp ennå. Det er åtte kamper igjen før sluttstatus gjøres.

– Vi skal gjøre vårt beste i kampene som gjenstår. Det ser ut som det kan bli en kamp mellom Sola 2 og oss, så det kan bli vanskelig siden Sola rykker opp til 2. divisjon og vil ha sitt toerlag opp til fjerde for å gi bedre hospitering for de spillerne som ligger rett under, sier Nilsen.

Tasta benyttet seks juniorer i kveldens kamp.

– Det er første gang vi kan hente opp egenproduserte spillere, og det er en stor fordel for en klubb som oss. Mye godt er på gang, og det lukter det opprykk av til slutt, om ikke i år, så til neste år, sier den alltid sympatiske Nilsen.

Jørgen Johansen (16) sto for kveldens lekreste scoring på Stemmen da han med utsiden av foten klinket ballen i krysset fra 25 meter.

– Det er alltid kjekt med et mål, jeg fikk et godt treff på ballen, sier Jørgen, som spilte sin første kamp fra start for A-laget.

Foruten treninger og kamper med gutter 16, juniorlaget og A-kamper, har han morgentreninger på St. Svithun videregående. Jørgen spilte 90 minutter med juniorlaget onsdag, og var blant banens beste da.

TALENT: Jørgen Johansen (16) debuterte fra start i A-lagssammenheng mot Forsand torsdag kveld og scoret et lekkert mål fra 25 meter. FOTO: Bjørn Nibe.

– Sliten nå?

– Nei, sier Jørgen, ikke noe særlig.

Best på Tasta i kveldens kamp: John Anders Onsøien Johnsen og Karl Petter Leivestad, på et jevnt, godt Tasta-lag som spilte underholdende fotball i store deler av kampen.

Tasta møter den suverene tabelltoppen Sunde borte i neste kamp.

Målscorere Tasta: Kenneth Dahle (to), Andreas Langberg Johannessen, Jørgen Johansen

Karl Petter Leivestad og Jørgen Lysholt

Mål, Forsand: Mads Larsen.

Halvor Emil Briskemyr fra Austrått Idrettslag dømte godt.