Søndagskafeen på Byhaugkafeen samler fulle hus

Del på Facebook

Tasta bydelsutvalg var dagens kafevert.

Byhaugkafeen ble reåpnet etter rehabilitering i april, og fra august er den tradisjonsrike søndagskafeen åpen hver søndag fra 12-15, til glede for turgåere, naboer og kjente som legger inn et kafebesøk i høstregnet.

Styret i Frivilligsentralen Eiganes Tasta hadde en storslått åpning av kafeen 17. august. I dag sto bydelsutvalget som verter, og solgte kaker, vafler, kaffe, te og saft i de lyse og trivelige lokalene.

Ruth Eriksen, kjent fra blant annet Kakekrigen på tv, var hyret inn av lederen i bydelsutvalget til å bake to kaker, en sjokoladekake med stekt sjokolade og lakris, og en gulrotkake med lime- og ostekrem og peanøtter.

– Alle som kan lese kan bake, men jeg er ikke så glad i å bake, da er det godt med sånne som Ruth, smiler May-Britt Ekstrøm (H), leder i bydelsutvalget. Hun hadde med seg Vigdis Pettersen (KrF), Turid Haaland Wiersholm (Frp) og Jan Terje Marcussen (Frp), som alle hadde travle timer på kjøkkenet og ute i den fullsatte kafeen, til glede for alle besøkende.

SØNDAGSKAFE: Ruth Eriksen, May-Britt Ekstrøm, Leon, Turid Haaland Wiersholm og Vigdis Pettersen rett før åpningen av kafeen søndag formiddag.

Ulike kafeverter
Søndagskaféen på Byhaugen driftes av frivillige, lag og organisasjoner som beholder overskuddet fra kafedagen sin, eller de velger et formål å gi pengene til. De betaler ingen leie for lokalene. Det har Frivilligsentralen ved leder Jeanette Osberg bestemt.

– Det er veldig kjekt at søndagskafeen har startet opp igjen. Vi har valgt å gi overskuddet fra kafeen til Frivilligsentralen denne gangen, forteller bydelsutvalget.

KAKEFRISTELSER: Ruth Eriksen hadde bakt disse lekre kakene. Foto: Bjørn Nibe.

I kafeen er det også leke- og tegnekrok for barn. Marit Herlofsen hadde med seg barnebarna Jonas (tre) og Johanna (snart seks), som tegnet ivrig, drakk saft og spiste kake.

– Mormor og morfar til Jonas og Johanna bor på Tasta, så vi tar turen innom kafeen nå som den har åpnet igjen, vi støtter opp om det lokale, her er det blitt så fint, sier Marit.

TEGNEKROK: Johanna (snart seks) og Jonas (tre) koser seg i tegnekroken. Foto: Bjørn Nibe

Utover høsten er det ulike kafeverter på Byhaugkafeen. Søndag er Lions verter, deretter Tastaveden skole klasse 8a og KFUK-KFUM Tasta.