Imponerende tricks

Del på Facebook

Norgeseliten i skating lagde show på Tasta. 

SHOW: Eirik Svensen (t.v.) og Steffen Austerheim svever høyt. Foto: Bjørn Nibe.

Flere av Norges beste skatere holdt et tre kvarter langt og heftig skateshow utenfor Tasta Senter torsdag ettermiddag, før og etter en skatekonkurranse der beste trick ble honorert, og som ble vunnet av Øyvind Svendsen, foran Jonas Larsen og Bård Nilsen.

Steffen Austerheim, Eirik Svensen og Heitor da Silva gjorde en rekke spektakulære, høye og vanskelige triks på sine brett under showet som ble ledet av en opplagt Kjell Fiskerud og bivånet av et hundretalls tilskuere, ivrige skatekids og nysgjerrige.

21-åringen Steffen Austerheim har skatet siden har var elleve år, og han vant gull i senior-NM på Gjøvik første helgen i august. Han hadde det gøy også på Tasta i kveld.

– Jeg vant NM-gull i Trick, kjekt det, og kjekt å ha oppvisning på Tasta i dag. Neste konkurranse for min del er ”Dew Tour Boot Camp” på Nesodden førstkommende søndag, en kvalik til EM, sier Austerheim.

Elias Nilsen (12) hadde også med seg brettet. Han vant sølv i NM for junior nylig  – i bowl. Der stemte det meste for stortalentet, som hadde satt seg et mål om topp 3 før NM.

– Det var mitt første junior-NM. De andre årene har jeg vært skadet, i fjor forstuet jeg foten noen dager før mesterskapet. Målet i år var topp 3, så en andreplass er veldig bra. Jeg likte bowlen på Gjøvik, sier Elias.

SKATETALENT: Elias Nilsen (12) vant sølv i NM junior, bowl. Foto: Bjørn Nibe.

Etter konkurransen tok noen modige tilskuere utfordringen fra programlederen, om å legge seg på ryggen for å bli hoppet over av Steffen Austerheim og Eirik Svensen. En av dem, Monica Austerheim, mamma til Steffen, var mest utsatt der hun lå nærmest landingen.

– Det var nifst å ligge der, jeg lå med øynene åpne og så Steffen og Eirik hoppe over oss, sier Monica glad og lettet.

Øverst: Steffen Austerheim. Nede og nærmest: mamma Monica. Foto: Bjørn Nibe.