Bålet varmet

Del på Facebook

Full fyr i sankthansbålet ved Fyret på Vardeneset i vinden. 

Ved Fyret på Vardeneset var det sankthansbål for 20. gang midtsommerkvelden. Til tross for en lei vind ble det bål, i motsetning til flere andre steder i byen.

SANKTHANS VED FYRET: 500 var samlet for å feire sankthans ved Fyret på Vardeneset. Foto: Bjørn Nibe.

Rett ved sjøen, og med flere bøtter vann utplassert, ble det vurdert som sikkert å tenne bålet.

Vindretningen var også gunstig for de rundt 500 som koste seg med grilling og naboprat, og tok det tradisjonsrike sankthansbålet i øyesyn: mot havet. Til stede var også han som tente det første bålet ved Fyret i 1995, tidligere sokneprest i Vardeneset menighet, Stefan Emmerhoff.

Gjerulf Noddeland, bålsjfef og daglig leder i Vardeneset menighet, tente bålet litt etter klokken 19. Da hadde diakon Anita Våge holdt en kort andakt ved tønnegrillene.

– Jeg er godt fornøyd med oppmøtet sankthanskvelden. Håper bålrestene ikke faller uti sjøen. Jeg blir ved bålet til midnatt, og tirsdag er det opprydning, sa Noddeland da det var full fyr i det store bålet 15 minutter etter tenning.

BÅLSJEF VED FYRET: Gjerulf Noddeland, bålsjef og daglig leder i Vardeneset menighet. Foto: Bjørn Nibe.

Ved Byhaugkafeen var mer enn 200 små og store samlet for å feire midtsommerkvelden. De første kom rett fra barnehagen i og med at arrangementet startet klokken 17. Til tross for at bålet ikke ble tent på grunn av litt for mye vind, så det ut til at barn og voksne hadde det riktig så trivelig.

– Stor stas at så mange kom for å feire sankthans ved Byhaugkafeen, mange av dem har jeg ikke sett før. Vi ønsker å skape gode møteplasser i nærmiljøet, sier Lisbeth Risanger, som retter en takk til Jeanette Osberg i Eiganes Tasta Frivilligsentral for lån av leker, og Lions Tasta for lån av tønnegriller.

SANKTHANS: Ved Byhaugkafeen var mer enn 200 små og store samlet for å feire midtsommerkvelden. Foto: Bjørn Nibe.