Tasta-sølv i RG

RG-GULL OG SØLV: Kamilla Dreiem Kvamme og Matilde Sørskår. (Leserbilde).
Del på Facebook

Matilde Sørskår kom på 2.plass i «Glade RG-dager» i Asker helgen.

Helgen 2.- 4. mai ble det arrangert «Glade RG-dager» i Asker for 24. gang – Norges største konkurranse innen rytmisk gymnastikk, med Asker Turn som arrangør. Mer enn 700 jenter i alderen tre til 20 år fra hele landet deltok.

I klassen for første års rekrutter, tokamp (to programmer), kom klubbvenninnene i Stavanger Turnforening, Kamilla Dreiem Kvamme fra Rennesøy og Matilde Sørskår fra Tasta på henholdsvis 1. og 2. plass.

I deres klasse deltok 105 jenter, som konkurrerte i frittstående – tau og ring program.

RG-GULL OG SØLV: Kamilla Dreiem Kvamme (til venstre) og Matilde Sørskår. (Leserbilde).

Matilde Sørskår (snart elleve år) går i 5. klasse på Tasta skole. Hun trener 15 timer i uken, med kun onsdager og lørdager fri. Hun begynte for alvor å trene da hun var åtte år. Lillesøsteren, Mille Sørskår, begynte samtidig, er nå snart ni år, og går under kategorien «minirekrutt”. Mille var også med til Asker og kjørte programmene sine for dommerne. Imidlertid blir hun ikke dømt før det året hun blir elleve.

Om RG

Rytmisk gymnastikk er en sport der utøverne gjennomfører et innøvd program til musikk. Programmet skal blant inneholde sprang, piruetter, balanseøvelser, bevegelighetsøvelser og artisteri, i samsvar med valgt musikk. Utøverne kan bruke redskapene ball, tau, ring, køller og vimpel, og frittstående. Fra det året utøverne fyller elleve år, kan jentene begynne å konkurrere.

Neste konkurranse er KM i Stavanger 15. juni, med Stavanger Turnforening som arrangører.

Tastavis utvider saken. 

GLADE RG-JENTER: Matilde Sørskår, trener Olena Turkina og Kamilla Dreiem Kvamme. (Leserbilde).