Kulturskolepris til Tasta skolekorps

Del på Facebook

Tasta skolekorps får Nordeas kulturskolepris 2014.

BJERGSTED (tastavis.no). Publisert 6.5.2014 14:54. Oppdatert 7.5. 2014 23:58 og 8.5. 2014 13:56

Nordea har opprettet en formidlingspris for unge talenter, Nordeas kulturskolepris, som deles ut for første gang onsdag 7. mai.

– Vi er særdeles stolte over at det er Tasta skolekorps som først mottar denne prisen, sier Nordea, som overrakte en sjekk på 20.000 kroner til korpset under en markering på Hotell Scandic Forus onsdag kveld.

KORPSHISTORIE:  Nordeas kulturskolepris 2014 ble tildelt Tasta skolekorps onsdag kveld. Foto: Privat.
Tasta skolekorps tildeles Nordea kulturskolepris 2014. Foto: Bjørn Nibe.

Dirigent Morten Øvrebekk ble tildelt prisen Årets Tastabu i 2012, og har vært dirigent for Tasta skolekorps i mer enn 25 år.

– Dette er svært gledelig, at en gruppe får kulturskoleprisen var uventet, men stort. Nå kan vi vurdere å gå til innkjøp av nye pauker, det skal være styremøte om det, sier Øvrebekk til Tastavis. 

Nordeas prispenger, sammen med 25.000 kroner fra Kulturskolens jubileums- og instrumentfond gjør det mulig for korpset å gjøre en slik stor investering.

– Prisen fra Nordea skal gå til en person eller gruppe som har utmerket seg med et unikt formidlings- og utøvertalent innen kunst og kultur, og Nordea ønsker å løfte frem lokale talenter og bidra til at disse videreutvikler seg, heter det i Nordeas kriterier.

Det er også et mål at mottakeren skal være med å utvikle kulturlivet i kommune og region og dermed være gode representanter for egen kommune og fylke.

Korpset sprenger grenser

Tasta skolekorps har i mange år vært blant Norges aller fremste skolekorps og nærmest en grossist i KM-og NM-gull, og vinnere av Stavanger Open et titalls ganger. De er et foregangskorps når det gjelder nytenking innen musikkformidling.

– Tasta skolekorps er opptatt av formidling, spilleglede, samhold og kvalitet. Disse kvalitetene har de opparbeidet gjennom mange år. Korpset sprenger grenser og beveger seg ofte mellom tradisjonell korpsmusikk og underholdningsoppsetniger, heter det blant annet i begrunnelsen.

Korpset har i alle år vært en aktiv kulturaktør i Stavanger og utgjør en viktig del av ungdomsarbeidet. I Nordeas kulturpris legges det særlig vekt på formidlingsevnen. Tasta skolekorps har gjennom flere år klart dette på en forbilledlig måte.

Nordea KUL-TUR startet i 2011 som et pilotprosjekt initiert av Nordea Bank og Norsk kulturskoleråd. Prosjektet knyttet til seg fem kulturskoler i hhv Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Harstad. Prosjektet har som hovedmål å styrke kulturskolenes arbeid med produksjon og formidling, og samtidig synliggjøre Nordea som en aktiv støttespiller av kultur. Prosjektet inngår dermed også i Nordeas kulturprogram.

DIRIGENT: Morten Øvrebekk er dirigent i Tasta skolekorps. Foto: Bjørn Nibe.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å gratulere korpset.