Pols KIWI Cup: Ja

Del på Facebook
POL KIWI CUP 2014: Stavangers yngste fotballspillere koste seg med kamper og pølser.

IL Pol arrangerte internturnering for klubbens fire- og femåringer; ”Kiwicup 2014” en særdeles vakker siste lørdag i april med mer enn 20 glade fotballunger og nærmere 100 entusiastiske tilskuere rundt ballbingen på Stemmen.

Joachim Radlgruber og flere fra Pols A-lag serverte gratis pølser rett fra grillen. De var så gode at han måtte grille 240 av dem.

Lukten av grillpølser var så god at flere unger var i tvil om de ville spille fotball eller spørre om å få en pølse med brød, sennep og ketsjup.

I pausen etter første kamp (POL Barcelona – POL Bayern Munchen) sa en av Pol-guttene på fire år til sin mamma:

– Jeg vil ha pølse, ellers spiller jeg ikke andre omgang!

BEST I BYEN: Joachim Radlgruber var grillsjef, assistert av Pols A-lagsspillere.

Turneringssjef Ragnar Ødegaard smilte om kapp med solen etter turneringen.

– Det var en helt fantastisk oppslutning i et helt fantastisk vær, mange aktive tilskuere; foreldre, besteforeldre, tanter og onkler.

GULLMEDALJER TIL ALLE: Stolte Pol-unger med medaljer rundt halsen.

Turneringen gikk som en drøm, til høsten arrangerer vi en ny, da har vi 30 draktsett, sponset av KIWI og Trond Inge Larsson, sier Ødegaard.

En ubetinget suksess

Nysatsingen med organiserte fotballtreninger for 4-åringer i Pol – en klubb i vekst – har blitt en suksess uten like. 17. september 2013 hadde ungene sin første, historiske trening. Ungene kom rett fra barnehagen til treningen, og det var lett å se at dette hadde de gledet seg til. Utover høsten

fortsatte treningene i ballbingen, i vinter har de trent innendørs.

– Det er alle tiders å holde på med den herlige gjengen unger. Når jeg ser gleden ungene har med fotballen, får jeg lyst til å holde på med dette lenge. Det viktigste er at ungene har det gøy, og at de har mye kontakt med ballen, sier Ødegaard.

Unge og lovende Fredrik Kulsrud får ekspertveiledning av levende Pol-legende og formann, Ragnar Ødegaard under 4-års lagets første trening. Foto: Bjørn Nibe.

Det blir ingen organiserte kamper mot andre lag før det året de fyller seks neste år. Da vet Tastavis at Pol-ungene kommer til å imponere mange med sin spilleglede, teknikk og skudd.

– Jeg vet ikke om noen andre fotballklubber i Stavanger som har dette tilbudet. Ingen lag kan spille seriekamper i regi av RFK før det året de fyller seks år, sa Heidi A. Østerhus i Rogaland Fotballkrets til Tastavis da vi snakket med henne etter Pols første 4-årstrening.

Tastavis følger Pol-ungene videre.