Junior-NM: exit for Tasta

Del på Facebook

Tastas juniorer tok ledelsen og styrte kampen mot Åkra i 20 minutter.

STEMMEN (tastavis.no): Tasta junior – Åkra junior 2-6 (1-3). 1. runde, junior-NM. Tilskuere: 30.

Etter to kvalifiseringskamper for retten til å delta i NM (seire mot Hinna og Staal Jørpeland), var Åkra motstandere i 1. ordinære runde i cupen på Stemmen lørdag ettermiddag.

Åkras juniorlag, som topper elitedivisjonen i Rogaland, møtte et heltent Tasta fra 1. divisjon på Stemmen, et Tasta-lag som ville mest fra avspark, og som mot alle odds tok ledelsen etter fem minutter etter et perfekt slått hjørnespark. Simen Estensen satte ballen hardt, vakkert og kontant i mål med hodet.

Tastas Simen Estensen ryster bortelaget Åkra med sitt 1-0 mål. Foto: Bjørn Nibe.

Tasta kunne doblet ledelsen med litt mer presisjon, etter flere store sjanser, men David Frost utlignet for Åkra kvarteret etter Tastas ledermål. Erling Myklebust, banens beste spiller, sørget for at Åkra ledet 3-1 til pause.

Nesten 2-0: Tasta hadde flere sjanser til 2-0. I stedet kom Åkra tilbake i NM-kampen.

I stedet for en viktig redusering i andre omgang, punkterte Jan Anders Langåker kampen rett etter at omgangen var blåst i gang.

Simen Estensen, Tastas beste spiller, scoret sitt og lagets andre mål på et fantastisk frispark som gikk rett i mål fra 25 meter. Men Bjarte Helgesen og Erling Myklebust ville ikke ha noe av at Tasta skulle nærme seg uavgjort, og fastsatte sluttresultatet til 6-2 for Åkra.

Tasta brente mange store sjanser i NM-kampen, og vant sjansestatistikken, mens Åkra satte 90 prosent av sine målsjanser. Da vinner man fotballkamper. Åkra var fysisk sterke og litt eldre enn hjemmelagets spillere, og spilte fin, teknisk fotball.

– Jeg sitter igjen med en litt sur følelse etter kampen, fordi vi var best i en halv omgang, og kunne ha vunnet med litt bedre konsentrasjon og litt marginer på vår side, sier Tastas juniortrener Rune Harestad.

Kontrastenes fotballdag

Samtidig med NM-kampen på hovedbanen på Stemmen arrangerte IL Pol internturnering for klubbens 5-åringer; ”Kiwicup 2013”, med nærmere 100 entusiastiske tilskuere, gratis pølser servert rett fra grillen, og gullmedaljer til alle etter turneringen.

POLs Kiwicup ble en ubetinget suksess. Foto: Bjørn Nibe.

Turneringssjef Ragnar Ødegaard smilte om kapp med solen etter turneringen.

– Det var en helt fantastisk oppslutning i et helt fantastisk vær,med helt herlige unger,  mange aktive tilskuere; foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Turneringen gikk som en drøm, til høsten arrangerer vi en ny, da har vi 30 draktsett, sponset av KIWI og Trond Inge Larsson, sier Ødegaard.

Alle skal få: Åkras ledere får gratis pølser av POL, i pausen NM-kampen, det satte de stor pris på. Foto: Bjørn Nibe.